Ford Focus za 2014. godinu

Redizajnirani Ford Focus za 2014. godinu je pred nama. Novi motori, osvežen izgled spoljašnjosti i unutrašnjosti modela biće zvanično predstavljeni na Sajmu automobila u Ženevi.

Podeli

U svojoj trećoj godini proizvodnje, treća generacija Focusa dobiće novi izgled prednjeg dela u skladu sa novim Fordovim imidžom. Novi oblik farova, maska hladnjaka inspirisana stilom Astona Martina i novi branik trebalo bi da učine Focus privlačniji kupcima.

Ostatak automobila će u suštini ostati potpuno nepromenjen, ne računajući sitne izmene dizajna zadnjeg branika i stop svetala.

Promene u kabini takođe nisu dramatične. Centralna konzola je redizajnirana, imaće manje dugmića kako bi izgledala preglednije. Na vrhu konzole nalazi se centralni displej većih dimenzija nego ranije koji će verovatno biti stavka na spisku dodatne opreme.

Postojećoj ponudi motora biće dodati novi benzinac i dizelaš, oba zapremine 1.5 litara. Benzinska jedinica biće dostupna sa 150 ks (110 kW) i 180 ks (132 kW), dok će dizelaš na raspolaganju imati verzije sa 95 ks (70 kW) i 120 ks (88 kW).

Aktuelni motori će biti ponovo obrađeni kako bi se smanjili potrošnja goriva i emisija štetnih gasova.

Najjači model ST će biti redizajniran na isti način, ali kako saopštavaju iz Forda, izgledaće agresivnije od aktuelnog ST-a. Pokretaće ga isti 2,0 eco-boost motor koji razvija 250 ks i 360 Nm.

Vesti

Honda ukida hibridni model Insight?

Nakon najave da zbog slabe prodaje povlači Insight sa evropskog tržišta, Honda je saopštila da će okončati proizvodnju ovog automobila. U japanskoj kompaniji, međutim, nisu precizirali da li planiraju novu generaciju ili kraj proizvodnje aktuelnog modela označava njegovo potpuno gašenje.

Vesti petak 28.02. 16:08 Komentara: 15

Koenigsegg One:1

Koenigsegg je objavio zvanične specifikacije svog novog super-sportskog modela. Mada švedski proizvođač tvrdi da je reč o najbržem produkcijskom automobilu na svetu, ostali smo uskraćeni za informaciju o njegovoj maksimalnoj brzini.

Vesti petak 28.02. 13:32 Komentara: 19

Tesla otvara "gigafabriku" za proizvodnju baterija

Tesla Motors najavio je za 2017. godinu izgradnju fabrike koja će proizvoditi litijum-jonske baterije za pogon električnih automobila. Buduće postrojenje prozvano je "gigafabrikom" zbog toga što će, kada bude puštena u rad, ova fabrika godišnje proizvoditi toliko baterija da će njihov ukupni kapacitet iznositi 30 gigavat sati.

Vesti četvrtak 27.02. 10:23 Komentara: 6

Volvo Concept Estate - povratak tradiciji

Volvo je predstavio svoj najnoviji koncept uoči zvanične premijere zakazane za salon u Ženevi. Automobil koji je dizajniran u maniru prethodna dva koncepta, ali i pod uticajem klasičnog modela 1800ES iz sedamdesetih godina prošlog veka, nagoveštava novi stilski pristup u oblikovanju budućih vozila ove kompanije.

Vesti četvrtak 27.02. 09:20 Komentara: 14
strana 1 od 49 idi na stranu