Ford Focus za 2014. godinu

Redizajnirani Ford Focus za 2014. godinu je pred nama. Novi motori, osvežen izgled spoljašnjosti i unutrašnjosti modela biće zvanično predstavljeni na Sajmu automobila u Ženevi.

Podeli

U svojoj trećoj godini proizvodnje, treća generacija Focusa dobiće novi izgled prednjeg dela u skladu sa novim Fordovim imidžom. Novi oblik farova, maska hladnjaka inspirisana stilom Astona Martina i novi branik trebalo bi da učine Focus privlačniji kupcima.

Ostatak automobila će u suštini ostati potpuno nepromenjen, ne računajući sitne izmene dizajna zadnjeg branika i stop svetala.

Promene u kabini takođe nisu dramatične. Centralna konzola je redizajnirana, imaće manje dugmića kako bi izgledala preglednije. Na vrhu konzole nalazi se centralni displej većih dimenzija nego ranije koji će verovatno biti stavka na spisku dodatne opreme.

Postojećoj ponudi motora biće dodati novi benzinac i dizelaš, oba zapremine 1.5 litara. Benzinska jedinica biće dostupna sa 150 ks (110 kW) i 180 ks (132 kW), dok će dizelaš na raspolaganju imati verzije sa 95 ks (70 kW) i 120 ks (88 kW).

Aktuelni motori će biti ponovo obrađeni kako bi se smanjili potrošnja goriva i emisija štetnih gasova.

Najjači model ST će biti redizajniran na isti način, ali kako saopštavaju iz Forda, izgledaće agresivnije od aktuelnog ST-a. Pokretaće ga isti 2,0 eco-boost motor koji razvija 250 ks i 360 Nm.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 49 idi na stranu