Audi S1 i S1 Sportback

Audi je objavio fotografije i tehničke detalje sportskih verzija modela A1 sa 3 i 5 vrata. Oba automobila standardno su opremljena quattro pogonom, a biće predstavljena publici na predstojećem ženevskom auto-salonu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2014.

10:22

Default images

Dugo očekivana "S" verzija najmanjeg Audijevog automobila već na prvi pogled razlikuje se od standarnog modela A1. Tu su pre svega nove prednje svetlosne grupe sa ksenonskim farovima i drugačijim dnevnim LED svetlima, kao i redizajnirani branik i maska hladnjaka.

Aerodinamičke karakteristike unapređene su pomoću zadnjeg krovnog spojlera i postavljanjem dodataka na pragove automobila.
Stop svetla su takođe redefinisana - nešto su manjih dimenzija u poređenju sa klasičnim Audijem A1 i imaju osveženu LED tehnologiju. Upečatljivi zadnji branik na donjem delu sadrži difuzor i dva para izduvnih cevi.

Odličan vuzuelni utisak upotpunjuju specijalne 17 inčne alu felne, dok su kao opcija dostupni i točkovi od 18 inča.
U unutrašnjosti dominira crna boja uz kontrastne detalje u boji karoserije. Sportski utisak naglašen je zasečenim volanom i papučicama nožnih komandi od nerđajućeg čelika.

Pored standardnih sportski sedišta, Audi kupcima kao opciju nudi i "S" sportska sedišta sa integrisanim naslonom za glavu.
Audi S1 sa 3 vrata
Sportske performanse koje nudi ovaj automobil omogućene su zahvaljujući 2.0 litarskom TFSI motoru sa 231 ks (170 kW). Pogonska jedinica obezbeđuje i 370 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

To je dovoljno da Audi S1 sa 3 vrata od 0 do 100 km/h stigne za 5,8 sekundi, dok je za isto ubrzanje modelu S1 Sportback potrebno 5,9 s. Maksimalna brzina obe verzije iznosi 250 km/h.

Poslušajte kako zvuči ovaj motor u Audiju S1 i pogledajte prve kadrove vožnje ovog automobila:



Snaga motora standardno se prenosi pomoću šestostepenog manuelnog menjača, a poput drugih Audijevih modela koji nose oznaku "S", i S1 dolazi sa premanentnim quattro pogonom na sve točkove.
Prema fabričkim podacima, S1 u kombinovanoj vožnji prosečno troši 7 litara benzina na 100 km, i emituje u atmosferu 162 g CO2/km. Prosečna potrošnja Audija S1 Sportback iznosi 7,1 l/100 km, a CO2 emisija 166 g/km.

Audi je saopštio da je u odnosu na klasični A1 unapredio sisteme oslanjanja i upravljanja kako bi mogli da zadovolje zahteve za sportskom vožnjom.
Audi S1 i S1 Sportback najpre će biti dostupni kupcima u Nemačkoj. Početak prodaje zakazan je za proleće, a početna cena za S1 sa 3 vrata iznosi 29.950 evra, dok će Sportback verzija sa 5 vrata koštati od 30.800 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: