"Parking servis" poziva vozače na reprogram duga

Beogradski "Parking servis" obaveštava vozače, koji u periodu od 2005. do 2013. godine nisu izmirili svoje obaveze po osnovu izdatih naloga za plaćanje dnevne karte, da to mogu učiniti sklapanjem Sporazuma o otplati duga sa tim preduzećem. Rok za podnošenje zahteva je 28. april.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 31.01.2014.

15:14

Default images

Reprogramom otplate duga, umesto angažovanja sudskih izvršitelja i prinudne naplate, "Parking servis" izlazi dužnicima u susret, objašnjavaju u ovom javnom preduzeću.

Dužnicima se otpisuje 30 odsto glavnog duga ukoliko ga izmire u celosti ili 10 do 15 odsto za one koji odluče da plate na 6, 12, 18 odnosno 24 mesečne rate, a u zavisnosti od visine duga.

Reprogramom je predviđen otpis kamate u celosti za sve dužnike koji potpišu sporazum, kao i otpis dela duga za dužnike koji jednokratno uplate ostatak duga, ili plaćanje duga na rate uz odgovarajući procenat otpisa dela duga.

U "Parking servisu" kažu da se reprogram odnosi na fizička lica, koja su u ovom periodu dobila naloge za plaćanje dnevne karte, a čija su dugovanja zbog neblagovremeno izmirenih obaveza po više osnova višestruko porasla.

Svi koji odluče da svoja dugovanja izmire na ovaj način, mogu da podnesu zahtev za zaključenje sporazuma o otplati duga na šalterima "Parking servisa" u ulicama Starine Novaka broj 22, Kraljice Marije 7 i Mileševskoj 51.

Građani zahtev mogu preuzeti i sa sajta www.parking-servis.co.rs, popuniti i poslati elektronskom poštom na: reprogram@parking-servis.co.rs.

Ukoliko dužnik ne izmiri dve uzastopne rate duga, bez upućivanja posebne opomene, ili u periodu reprograma napravi novi dug a ne izmiri ga u roku od 8 dana odnosno u skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima, smatraće se da je sporazum raskinut, a "Parking servis" će ponovo pokrenuti postupak naplate potraživanja putem izvršitelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: