Opel stiže u Ženevu sa najbržom Astrom do sada

Opel je najavio da će na sajmu u Ženevi izložiti koncept Astra OPC EXTREME. Automobil je baziran na trkačkom modelu Astra OPC Cup, a prema rečima ljudi iz kompanije biće to najbrža Astra koja se može legalno voziti po javnim putevima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.01.2014.

13:51

Default images

Astra OPC EXTREME predstavlja duhovnog naslednika Opel Astre OPC X-Treme iz 2002, a predviđeno je da nakon koncepta bude ponuđena i produkcijska verzija koja će se izrađivati u ograničenoj seriji.

Zahvaljujući upotrebi komponenti od ugljeničnih vlakana, koncept će biti lakši od standardne Astre OPC iz 2012. čija masa iznosi 1.373 kg.

Podsećamo, aktuelna Opel Astra OPC sa 280 Ks (206 kW) i 400 Nm, koje proizvodi 2.0 litarski turbo-benzinac, do sada je bila najsnažnija serijski porizvedena Astra, a očekuje se da će koncept OPC EXTREME razvijati i preko 300 ks.
Opel Astra OPC X-Treme iz 2002.
Automobil će imati i specijalne aerodinamičke dodatke, među kojima je i veliki spojler koji se nalazi na završetku krova, dok se na prvoj fotografiji koju je Opel objavio kao najavu premijere ovog koncepta mogu uočiti i dva para izduvnih cevi.

Više informacija o ovom konceptu biće poznato početkom marta, kada se otvaraju kapije ženevskog salona automobila.

Pročitajte više o Astri OPC iz 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: