FIAT Chrysler Automobiles je novo ime u auto-industriji

Nakon što je nedavno preuzeo potpunu kontrolu nad Chryslerom, FIAT je objavio naziv i logo novonastale grupacije. Novo ime na svetskom automobilskom tržištu je FIAT Chrysler Automobiles (FCA), a sedište firme biće u Holandiji.

Podeli

Kako je saopšteno iz nove kompanije, FCA je "potpuno integrisani globalni proizvođač automobila" koji će "moći da se ravnopravno nosi sa najvećim svetskim automobilskim grupacijama, kako po obimu proizvodnje, tako i po kapitalu".

Dok je FIAT stacioniran u Italiji, a Chrysler u SAD, za sedište nove kompanije odabrana je Holandija.

FIAT Chrysler Automobiles predstavio je i novi logo "FCA" koji je plave boje i sastoji se od početnih slova punog naziva kompanije. Logo je prema rečima ljudi iz kompanije osmišljen tako da "pomogne da se napravi prelaz iz prošlosti u budućnost, dok u isto vreme odražava globalni nivo aktivnosti grupacije".

"Slovo F je geometrijski izvedeno iz kvadrata, a simbolizuje konkretnost i čvrstinu, C prati formu kruga i predstavlja točkove i kretanje, a simbolizuje harmoniju i kontinuitet, dok je A geometrijski derivat trougla i predstavlje energiju i evoluciju", objašnjavaju u grupaciji FIAT Chrysler Automobiles.

Prema rečima predsednika FIAT-a, Džona Elkana, novo ime kompanije ukazuje na "novo poglavlje u njenom poslovanju".

"Ovo je jedan od najvažnijih dana u mojoj karijeri u FIAT-u i Chrysleru. Uspeli smo da izgradimo solidnu osnovu globalnog proizvođača, na boljem nivou od naših konkurenata", rekao je izvršni direktor, Serđo Markione.

Da li smatrate da će nova grupacija moći uspešno da se suprotstavi najvećim igračima na automobilskom tržištu, kao što su Toyota, Volkswagen grupa, General Motors, Renault-Nissan, Ford?

Vesti

"Parking servis" poziva vozače na reprogram duga

Beogradski "Parking servis" obaveštava vozače, koji u periodu od 2005. do 2013. godine nisu izmirili svoje obaveze po osnovu izdatih naloga za plaćanje dnevne karte, da to mogu učiniti sklapanjem Sporazuma o otplati duga sa tim preduzećem. Rok za podnošenje zahteva je 28. april.

Vesti petak 31.01. 15:14 Komentara: 50

Kupcima BMW-a besplatan xDrive pogon

BMW je za kupce automobila u Srbiji koji se odluče za varijantu sa xDrive pogonom pripremio specijalnu ponudu sa cenovnim umanjenjem za vrednost xDrive opcije, što iznosi oko 2.500 € po vozilu.

Vesti četvrtak 30.01. 12:29 Komentara: 17

Novak vozi novi Peugeot 308

Novak Đoković nedavno je postao ambasador brenda Peugeot, a generalni uvoznik i distributer automobila ove marke za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu, kompanija Verano Motors, imala je zadovoljstvo da ugosti najuspešnijeg srpskog sportistu u svom salonu u Beogradu.

Vesti četvrtak 30.01. 09:16 Komentara: 20
strana 1 od 52 idi na stranu