BMW i Toyota - zajednički do dva sportska modela

BMW i Toyota postigli su dogovor o zajedničkoj platformi za izradu sportskog automobila, saopštila je uprava nemačkog proizvođača.

Podeli

"Postigli smo dogovor o zajedničkoj proizvodnji sportskog automobila", izjavio je direktor razvojnog sektora BMW-a, Herbert Dies. Rezultat zajedničkog rada biće dva različita modela, od kojih će svaki predstavljati ova dva brenda na autentičan način.

BMW i Toyota su u tesnim partnerskim odnosima koji se između ostalog ogledaju i u saradnji na razvoju i proizvodnji hibridnih, električnih i drugih automobila sa alternativnim pogonskim sistemima.

Novi ugovor dve kompanije podrazumeva zajednički rad na novom sportskom automobilu koji će biti u skladu sa visokim standardima zaštite čovekove okoline i koji bi, kako se planira, trebalo da bude sportsko vozilo 21. veka.

Izvor: B92, Tanjug

Pročitajte o prvoj Toyoti sa BMW motorom.

Vesti

Izgube na Veyronu, zarade na kaiševima

Prema najnovijim podacima, Volkswagen, koji je vlasnik marke Bugatti, gubi u proseku 4,65 miliona evra na svakom prodatom primerku modela Veyron. Deo izgubljenog novca nemački gigant pokušava da nadoknadi prodajom papreno skupog Bugatti asesoara.

Vesti ponedeljak 30.12. 15:05 Komentara: 26

FIAT 500 sa 5 vrata kao zamena za Punto?

FIAT je još ranije najavio da će naslednik Punta stići iz porodice modela 500. Najnovije informacije govore da je reč automobilu koji će biti postavljen na produženu platformu FIAT-a 500 i koji bi trebalo da bude predstavljen 2015. godine.

Vesti ponedeljak 30.12. 13:23 Komentara: 25

Mercedes proizveo blizu 1,5 miliona vozila u 2013.

Mercedes uspešno privodi kraju 2013. godinu, sa preko 1,49 miliona proizvedenih i više od 1,4 miliona prodatih vozila širom sveta. Na taj način nemački proizvođač treću godinu zaredom obara rekord u godišnjoj proizvodnji svojih automobila.

Vesti ponedeljak 30.12. 12:19 Komentara: 13

Chevrolet bi mogao da ukine Corvette Z06

Chevrolet je za sajam automobila u Detroitu, koji se održava u januaru 2014, najavio premijeru nove generacije modela Corvette Z06. Međutim, američki proizvođač najavljuje da bi to ujedno mogla da bude i poslednja verzija sa ovom oznakom, ako prodaja ne zadovolji čelnike kompanije.

Vesti ponedeljak 30.12. 10:15 Komentara: 3
strana 1 od 53 idi na stranu