BMW i Toyota - zajednički do dva sportska modela

BMW i Toyota postigli su dogovor o zajedničkoj platformi za izradu sportskog automobila, saopštila je uprava nemačkog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2013.

12:37

Default images

"Postigli smo dogovor o zajedničkoj proizvodnji sportskog automobila", izjavio je direktor razvojnog sektora BMW-a, Herbert Dies. Rezultat zajedničkog rada biće dva različita modela, od kojih će svaki predstavljati ova dva brenda na autentičan način.

BMW i Toyota su u tesnim partnerskim odnosima koji se između ostalog ogledaju i u saradnji na razvoju i proizvodnji hibridnih, električnih i drugih automobila sa alternativnim pogonskim sistemima.

Novi ugovor dve kompanije podrazumeva zajednički rad na novom sportskom automobilu koji će biti u skladu sa visokim standardima zaštite čovekove okoline i koji bi, kako se planira, trebalo da bude sportsko vozilo 21. veka.

Izvor: B92, Tanjug

Pročitajte o prvoj Toyoti sa BMW motorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: