Izgube na Veyronu, zarade na kaiševima

Prema najnovijim podacima, Volkswagen, koji je vlasnik marke Bugatti, gubi u proseku 4,65 miliona evra na svakom prodatom primerku modela Veyron. Deo izgubljenog novca nemački gigant pokušava da nadoknadi prodajom papreno skupog Bugatti asesoara.

Podeli

Pojedine kompanije ulažu veliki novac u razvoj i proizvodnju određenih automobila iako su svesne da prodajom takvih modela neće pokriti uložena sredstva. Velike grupacije poput Volkswagena mogu sebi to da priušte jer znaju da proizvodnja Veyrona u konačnom zbiru predstavlja marketinški dobitak.

Jedan od načina da se deo gubitaka nadomesti jeste proizvodnja i prodaja pratećih proizvoda koji, osim naziva brenda, ne moraju da imaju direktne veze sa automobilima.

Tako će Bugatti ponuditi imućnim kupcima kaiš sa specijalnom kopčom po neverovatnoj ceni od 61.100 evra.

Ukupno će biti proizvedeno 44 ovakvih kopči, a svaka je ručno izrađena od safira, zlata, titanijuma i nerđajućeg čelika.

Kaiš koji vredi kao dobro opremljeni luksuzni automobil nije jedini skupoceni predmet koji je Bugatti ponudio tržištu. Nedavno je ovaj proizvođač predstavio brendiranu nargilu čija cena iznosi čak 74.000 evra, a planirana je serija od 150 komada.

Saznajte koliko novca proizvođači gube na pojedinim modelima automobila.

strana 1 od 53 idi na stranu