Izgube na Veyronu, zarade na kaiševima

Prema najnovijim podacima, Volkswagen, koji je vlasnik marke Bugatti, gubi u proseku 4,65 miliona evra na svakom prodatom primerku modela Veyron. Deo izgubljenog novca nemački gigant pokušava da nadoknadi prodajom papreno skupog Bugatti asesoara.

Podeli

Pojedine kompanije ulažu veliki novac u razvoj i proizvodnju određenih automobila iako su svesne da prodajom takvih modela neće pokriti uložena sredstva. Velike grupacije poput Volkswagena mogu sebi to da priušte jer znaju da proizvodnja Veyrona u konačnom zbiru predstavlja marketinški dobitak.

Jedan od načina da se deo gubitaka nadomesti jeste proizvodnja i prodaja pratećih proizvoda koji, osim naziva brenda, ne moraju da imaju direktne veze sa automobilima.

Tako će Bugatti ponuditi imućnim kupcima kaiš sa specijalnom kopčom po neverovatnoj ceni od 61.100 evra.

Ukupno će biti proizvedeno 44 ovakvih kopči, a svaka je ručno izrađena od safira, zlata, titanijuma i nerđajućeg čelika.

Kaiš koji vredi kao dobro opremljeni luksuzni automobil nije jedini skupoceni predmet koji je Bugatti ponudio tržištu. Nedavno je ovaj proizvođač predstavio brendiranu nargilu čija cena iznosi čak 74.000 evra, a planirana je serija od 150 komada.

Saznajte koliko novca proizvođači gube na pojedinim modelima automobila.

Vesti

FIAT 500 sa 5 vrata kao zamena za Punto?

FIAT je još ranije najavio da će naslednik Punta stići iz porodice modela 500. Najnovije informacije govore da je reč automobilu koji će biti postavljen na produženu platformu FIAT-a 500 i koji bi trebalo da bude predstavljen 2015. godine.

Vesti ponedeljak 30.12. 13:23 Komentara: 25

Mercedes proizveo blizu 1,5 miliona vozila u 2013.

Mercedes uspešno privodi kraju 2013. godinu, sa preko 1,49 miliona proizvedenih i više od 1,4 miliona prodatih vozila širom sveta. Na taj način nemački proizvođač treću godinu zaredom obara rekord u godišnjoj proizvodnji svojih automobila.

Vesti ponedeljak 30.12. 12:19 Komentara: 13

Chevrolet bi mogao da ukine Corvette Z06

Chevrolet je za sajam automobila u Detroitu, koji se održava u januaru 2014, najavio premijeru nove generacije modela Corvette Z06. Međutim, američki proizvođač najavljuje da bi to ujedno mogla da bude i poslednja verzija sa ovom oznakom, ako prodaja ne zadovolji čelnike kompanije.

Vesti ponedeljak 30.12. 10:15 Komentara: 3
strana 1 od 53 idi na stranu