Chevrolet bi mogao da ukine Corvette Z06

Chevrolet je za sajam automobila u Detroitu, koji se održava u januaru 2014, najavio premijeru nove generacije modela Corvette Z06. Međutim, američki proizvođač najavljuje da bi to ujedno mogla da bude i poslednja verzija sa ovom oznakom, ako prodaja ne zadovolji čelnike kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.12.2013.

10:15

Default images

Novi model moraće da prođe test tržišta, kako bi se opravdala ulaganja u budući Z06, kažu u Chevroletu.

"Ako se prodaja nove generacije verzije Z06 ne popravi u odnosu na prethodnu, bićemo prinuđeni da u budućnosti okončamo proizvodnju ovog modela", izjavio je glavni inženjer modela Corvette, Tadge Juechter.

Nedavno je saopšteno da se prodaja standardne Corvette odvija više nego dobro i da je do sada nadmašila očekivanja.
Detalj modela Corvette Z06 za 2014.
Chevrolet Corvette Z06 za 2014. biće predstavljena u januaru na detroitskom salonu automobila. Veruje se da će je pogoniti atmosferski 7.0 litarski V8 motor koji će isporučivati oko 600 ks, ili oko 150 ks više od standarne verzije.

Saznajte više o standardnoj verziji modela Chevrolet Cotvette.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: