Oprez zbog magle na putevima

"Putevi Srbije" apeluju na vozače da budu posebno oprezni zbog magle koja je prisutna u većem delu Srbije.

Podeli

Magle ima na većem delu putne mreže u Srbiji, a vidljivost je na pojedinim delovima smanjena do 30 metara, naveli su "Putevi Srbije".

Vozačima se savetuje da prilagode brzinu uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i uspore kretanje ako naiđu na deonice na kojima je zbog magle smanjena vidljivost.

Apel na oprez u saobraćaju upućen je i zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile u nedelju, kažu u tom javnom preduzeću.

Magle ima i u Beogradu, a na prilazima gradu saobraćaj je u ponedeljak ujutru blago pojačan.

S obzirom da se uslovima guste magle na autoputevima nedavno dogodio težak lančani sudar, poseban oprez u vožnji savetuje se na ovim saobraćajnicama. Vozači treba da smanje brzinu i drže odstojanje, kako bi u slučaju potrebe blagovremeno mogli da zaustave svoj automobil.

Izvor: B92, Tanjug

Vesti

Izgube na Veyronu, zarade na kaiševima

Prema najnovijim podacima, Volkswagen, koji je vlasnik marke Bugatti, gubi u proseku 4,65 miliona evra na svakom prodatom primerku modela Veyron. Deo izgubljenog novca nemački gigant pokušava da nadoknadi prodajom papreno skupog Bugatti asesoara.

Vesti ponedeljak 30.12. 15:05 Komentara: 26

FIAT 500 sa 5 vrata kao zamena za Punto?

FIAT je još ranije najavio da će naslednik Punta stići iz porodice modela 500. Najnovije informacije govore da je reč automobilu koji će biti postavljen na produženu platformu FIAT-a 500 i koji bi trebalo da bude predstavljen 2015. godine.

Vesti ponedeljak 30.12. 13:23 Komentara: 25

Mercedes proizveo blizu 1,5 miliona vozila u 2013.

Mercedes uspešno privodi kraju 2013. godinu, sa preko 1,49 miliona proizvedenih i više od 1,4 miliona prodatih vozila širom sveta. Na taj način nemački proizvođač treću godinu zaredom obara rekord u godišnjoj proizvodnji svojih automobila.

Vesti ponedeljak 30.12. 12:19 Komentara: 13

Chevrolet bi mogao da ukine Corvette Z06

Chevrolet je za sajam automobila u Detroitu, koji se održava u januaru 2014, najavio premijeru nove generacije modela Corvette Z06. Međutim, američki proizvođač najavljuje da bi to ujedno mogla da bude i poslednja verzija sa ovom oznakom, ako prodaja ne zadovolji čelnike kompanije.

Vesti ponedeljak 30.12. 10:15 Komentara: 3
strana 1 od 53 idi na stranu