MINI John Cooper Works za 2014.

MINI je objavio kompjuterske ilustracije koncepta verzije John Cooper Works koji će imati premijeru na auto-salonu u Detroitu u januaru 2014. godine.

Podeli

Nakon predstavljanja nove generacije modela MINI hečbek u novembru, proizvođač koji posluje u okviru BMW grupe najavljuje i najsnažniju sportsku varijantu ovog automobila.

Koncept koji će u januaru biti izložen u Detroitu zasnovan je na standardnom MINI-ju za 2014. i neće se stilski bitno razlikovati od buduće produkcijske verzije.

Automobil ima dodatne aerodinamičke elemente, specijalne 18 inčne alu felne i kombinaciju boja i šara koje mu daju izrazito sportski izgled.

Na prednjem braniku, gde se kod regularnog modela nalaze svetla za maglu, dizajneri su predvideli velike otvore za vazduh. Maska hladnjaka, slična onoj sa modela Cooper S, oivičena je crnom lajsnom, dok se, baš kao i kod drugog sportskog benzinca iz porodice MINI, pozadi nalaze dve centralno postavljene izduvne cevi.

Aerodinamičke detalje na zadnjem delu automobila zaokružuju krovni spojler i veliki difuzor na donjem delu branika.

MINI nije objavio detalje o motoru, ali pretpostavlja se da će se ispod haube naći četvorocilindrični, 2.0 litarski turbo-benzinac sa oko 220 ks (162 kW).

Saznajte više o najnovijoj, trećoj generaciji modela MINI hečbek.

Pročitajte o najsnažnijem aktuelnom MINI-ju John Cooper Works.

strana 1 od 53 idi na stranu