MINI John Cooper Works za 2014.

MINI je objavio kompjuterske ilustracije koncepta verzije John Cooper Works koji će imati premijeru na auto-salonu u Detroitu u januaru 2014. godine.

Podeli

Nakon predstavljanja nove generacije modela MINI hečbek u novembru, proizvođač koji posluje u okviru BMW grupe najavljuje i najsnažniju sportsku varijantu ovog automobila.

Koncept koji će u januaru biti izložen u Detroitu zasnovan je na standardnom MINI-ju za 2014. i neće se stilski bitno razlikovati od buduće produkcijske verzije.

Automobil ima dodatne aerodinamičke elemente, specijalne 18 inčne alu felne i kombinaciju boja i šara koje mu daju izrazito sportski izgled.

Na prednjem braniku, gde se kod regularnog modela nalaze svetla za maglu, dizajneri su predvideli velike otvore za vazduh. Maska hladnjaka, slična onoj sa modela Cooper S, oivičena je crnom lajsnom, dok se, baš kao i kod drugog sportskog benzinca iz porodice MINI, pozadi nalaze dve centralno postavljene izduvne cevi.

Aerodinamičke detalje na zadnjem delu automobila zaokružuju krovni spojler i veliki difuzor na donjem delu branika.

MINI nije objavio detalje o motoru, ali pretpostavlja se da će se ispod haube naći četvorocilindrični, 2.0 litarski turbo-benzinac sa oko 220 ks (162 kW).

Saznajte više o najnovijoj, trećoj generaciji modela MINI hečbek.

Pročitajte o najsnažnijem aktuelnom MINI-ju John Cooper Works.

Vesti

Izgube na Veyronu, zarade na kaiševima

Prema najnovijim podacima, Volkswagen, koji je vlasnik marke Bugatti, gubi u proseku 4,65 miliona evra na svakom prodatom primerku modela Veyron. Deo izgubljenog novca nemački gigant pokušava da nadoknadi prodajom papreno skupog Bugatti asesoara.

Vesti ponedeljak 30.12. 15:05 Komentara: 26

FIAT 500 sa 5 vrata kao zamena za Punto?

FIAT je još ranije najavio da će naslednik Punta stići iz porodice modela 500. Najnovije informacije govore da je reč automobilu koji će biti postavljen na produženu platformu FIAT-a 500 i koji bi trebalo da bude predstavljen 2015. godine.

Vesti ponedeljak 30.12. 13:23 Komentara: 25

Mercedes proizveo blizu 1,5 miliona vozila u 2013.

Mercedes uspešno privodi kraju 2013. godinu, sa preko 1,49 miliona proizvedenih i više od 1,4 miliona prodatih vozila širom sveta. Na taj način nemački proizvođač treću godinu zaredom obara rekord u godišnjoj proizvodnji svojih automobila.

Vesti ponedeljak 30.12. 12:19 Komentara: 13

Chevrolet bi mogao da ukine Corvette Z06

Chevrolet je za sajam automobila u Detroitu, koji se održava u januaru 2014, najavio premijeru nove generacije modela Corvette Z06. Međutim, američki proizvođač najavljuje da bi to ujedno mogla da bude i poslednja verzija sa ovom oznakom, ako prodaja ne zadovolji čelnike kompanije.

Vesti ponedeljak 30.12. 10:15 Komentara: 3
strana 1 od 53 idi na stranu