Honda predstavila kompaktni krosover

Honda će na domaćem auto-salonu u Tokiju izložiti kompaktni krosover koji će se na japanskom tržištu prodavati pod imenom Vezel. Predviđeno je da se model za evropsko tržište pojavi 2015. godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.11.2013.

08:55

Default images

Vezel predstavlja najavljeni krosover baziran na platformi nove generacije modela Jazz/Fit, koji će u gami Honde zauzeti poziciju ispod modela CR-V.

Zasnovan na konceptu Urban koji je imao premijeru početkom 2013. u Detroitu, automobil će se najpre pojaviti u prodaji u Japanu.
Kupcima u toj zemlji biće dotupan u dve verzije - sa benzinskim motorom i sa benzinsko-električnim hibridnim pogonom.

Za sada je poznato da će prvu varijantu pogoniti 1.5 litarski benzinac sa direktnim ubrizgavanjem, dok će se u hibridnoj verziji benzinskom motoru pridružiti električni pogonski agregat.
Više tehničkih detalja očekujemo nakon premijere ovog automobila. Za kupce u Evropi interesantna je informacija da će novi krosover na evropsko tržište stići tokom 2015. godine, a prodavaće se pod imenom koje će biti saopšteno naknadno.

Vozili smo: Honda Civic 1.6 i-DTEC Comfort.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: