Šta planira Renault do 2015?

Renault je tokom 2012. i 2013. obnovio svoju flotu predstavljanjem potpuno novih i redizajnom starih modela. Iz francuskog proizvođača stižu novi detalji o planovima za budućnost.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2013.

12:05

Default images

Sledeći novi automobil koji možemo očekivati krajem 2014. je nova generacija modela Espace. Renaultov MPV biće postavljen na novu CMF2 platformu koju je ovaj proizvođač razvio u saradnji sa Nissanom, a na kojoj je već baziran novi X-Trail.

Što se tiče dizajna, Espace bi trebalo da bude zasnovan na konceptu Initiale Paris koji je imao premijeru na frankfurtskom auto-salonu.
Osvežena porodica modela Megane za 2014.
Nova, četvrta generacija modela Renault Megane planirana je za 2015. godinu. Porodica ovog automobila imaće više članova nego aktuelna verzija, među kojima će biti i crossover. Ovaj model u suštini predstavlja Renaultovu varijantu Nissana Qashqai druge generacije.

Šef dizajna francuske kompanije, Laurens van den Acker, tvrdi da Megane-crossover neće biti samo uvećani Captur, kako se možda misli.

"Ovaj automobil imaće svoj sopstveni identitet koji će ga izdvajati od ostalih modela iz game", kaže Laurens van den Acker. On je dodao i da će sledeća generacija modela Scenic biti "više orijentisana ka SUV segmentu, iako će zadržati karakteristike mini-van vozila".

"Moj zadatak je da se Megane-crossover i novi Scenic budu dovoljno različiti da ne konkurišu jedan drugom", objašnjava van den Acker.
Renault Twin'Run Concept
Za 2015. godinu u planu je i početak prodaje treće generacije modela Twingo. Renaultov mali gradski automobil mogao bi da ima premijeru već na sajmu automobila u Parizu, u jesen 2014, a dizajnom bi se nadovezao na sportsko Twin'Run Concept.

Na kraju, Laurens van den Acker je otkrio i da će se nova Laguna stilski i koncepcijski potpuno razlikovati od aktuelnog modela, sa čijom prodajom Renault nije zadovoljan.

Pročitajte više o konceptu Renault Initiale Paris.

Pročitajte o konceptu Renault Twin'Run.

Pročitajte više o sledećoj generaciji modela Twingo.

Vozili smo Renault Captur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: