BMW sprema kompaktnu limuzinu sa prednjim pogonom?

Prema najnovijim vestima, buduća sedan verzija Serije 1 deliće platformu sa modelom BMW Serije 1 GT i novim MINI hečbekom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

15:03

Default images

Nova kompaktna limuzina bavarskog proizvođača ima radni naziv NES (New Entry-level Sedan) i biće deo nove generacije BMW-ovih automobila sa pogonom na prednje točkove. Lansiranjem ovog modela BMW će postati konkurentniji drugim nemačkim premijum proizvođačima koji u kompaktnom automobilskom segmentu već imaju slične modele poput Audija A3 Sedan ili Mercedesa CLA.

Pozivajući se na izvor iz BMW-a, Automotive News piše da će limuzina Serije 1 biti veoma značajan model u u gami automobila bavarske kompanije.

"Biće to ključni model za našu strategiju rasta, naročito u SAD i Kini, gde je prodaja malih premijum automobila u porastu", kažu u BMW-u.

Prema istom izvoru, novi model mogao bi da se nađe u prodajnim salonima 2017. godine. Iako je još uvek rano govoriti o pogonskim jedinicama, u obzir dolaze trocilindrični i četvorocilindrični motori, kao i Plug-In Hybrid.

Ostaje da se vidi da li novi planovi o kompaktnoj limuzini sa prednjim pogonom isključuju ranije najavljeni sedan baziran na aktuelnoj Seriji 1, sa pogonom na zadnje točkove.

Pročitajte više o budućem BMW-u Serije 1 GT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: