Norveška: Tesla S traženiji od Golfa

Tesla Model S bio je najprodavaniji automobil u Norveškoj tokom prve dve sedmice septembra, kada se za nabavku ovog luksuznog električnog automobila odlučilo 322 kupca. Poređenja radi, u istom periodu Norvežanima je isporučeno 256 Golfova pogonjenih klasičnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

13:42

Default images

Norveška je poznata kao zemlja sa visokim životnim standardom. Iako stanovnici ove skandinavske države uživaju u blagostanju između ostalog i zahvaljujući bogatim naftnim nalazištima, oni su u velikom broju okrenuti automobilima na električni pogon. Zbog raznih privilegija koje imaju vlasnici elektromobila u Norveškoj, prosečan korisnik se ne odlučuje za kupovinu ovih vozila samo na osnovu razvijene ekološke svesti, već je motivisan pre svega ekonomskim razlozima.

Kombinacija visokog standarda i stumulacije prilikom kupovine automobila sa alternativnim pogonom doprinela je da Tesla S u prvoj polovini septembra bude najprodavaniji model u Norveškoj i da nadmaši automobil koji je godinama bestseler u Evropi - Volkswagen Golf.

Kada se sabere prodaja Modela S i drugog najprodavanijeg elektromobila u Norveškoj u ovom periodu, Nissana Leaf, dolazi se do tržišnog udela od 9,1 odsto, do čega samo na Teslu S odlazi 6,2 procenta.

Ipak, ne treba očekivati da će luksuzni američki električni automobil uspeti da zadrži ovako visoke rezultate tokom čitave godine, s obzirom da je odlična prodaja u septembru bila uslovljena pre svega velikim post-promotivnim interesovanjem kod kupaca.

Saznajte više o modelu Tesla S kroz ostale aktuelne vesti o ovom automobilu:

Tesla S - najbezbedniji automobil svih vremena? Tesla uvodi punktove za brzu zamenu baterija.

Koliko "konja" zaista ima Tesla S?

Tesla S: 99 od mogućih 100!

Sad i Tesla S nekontrolisano ubrzava?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: