Šef Renaulta otpušten zbog neoprezne izjave?

U današnjem korporativno podeljenom svetu menadžeri moraju da budu oprezni šta javno govore, naročito ako su na čelu neke velike kompanije. Svaka greška skupo se plaća.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.08.2013.

13:29

Default images

Jedan od grehova koji se ne prašta jeste da visoko pozicionirani rukovodilac izjavi da bi želeo da se nađe na čelu neke druge, suparničke kompanije. Na opšte iznenađenje, upravo tako nešto izjavio je nedavno, sada već bivši direktor kompanije Renault, Carlos Tavares.

U intervjuu koji je 14. avgusta dao za Blumberg, Tavares je "neoprezno" kazao da bi bio zainteresovan da vodi kompanije kao što su General Motors (GM) ili Ford, s obzirom da prvi čovek Renault-Nissan grupacije, Carlos Ghosn, namerava da u bliskoj budućnosti i dalje ostane na tom mestu.

"Imamo snažnog lidera (Ghosn) koji planira da na toj poziciji ostane i dalje. Svako od nas ko je strastveno posvećen auto-industriji svestan je da u određenom trenutku ima dovoljno ambicije i energije da postane broj 1 u kompaniji", izjavio je Tavares.

"Moje iskustvo u ovom poslu svakako je dovoljno veliko da bih mogao da vodim kompaniju kao što je GM", dodao je on.
Slučajno, ili ne, dve nedelje nakon ovog intervuja, u četvrtak 29. avgusta, Renault je saopštio da Tavares napušta mesto direktora kompanije "u cilju sporovođenja drugih ličnih projekata". U saopštenju se dodaje da su se dve strane sporazumno saglasile oko raskida saradnje i da će funkciju Tavaresa privremeno preuzeti Ghosn.

Posle svega, biće interesantno videti gde će svoju karijeru nastaviti 55-ogodišnji Portugalac. logično je pretpostaviti da tako iskusnom rukovodiocu nije slučajno "izletelo" to što je izjavio u intervjuu za Blumberg i da je već tada imao rezervne planove za budućnost.

Tavares je u Renaultu proveo više od 30 godina, na poslovima od test vozača pa do najviših rukovodećih položaja. Iz kompanije odlazi sa pozicije direktora na kojoj se nalazio od jula 2011. godine.

Pročitajte više o konceptu Renault Alpine A110-50.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: