Novi migavci za bolju bezbednost

Audi će na modelu A8 za 2014. predstaviti novu vrstu migavaca sa LED tehnologijom koji će se aktivirati postupno.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2013.

10:16

Default images

Novi pokazivači pravca sastoje se od 18 LED dioda na prednjim i 24 diode na zadnjim svetlosnim grupama.

Kada vozač uključi migavac, diode počinju da se pale jedna za drugom u nizu, dodatno naglašavajući smer skretanja automobila:



Audi smatra da će novi migavci unaprediti bezbednost u saobraćaju jer obezbeđuju "vizuelni signal koji se jasnije i brže doživljava kod drugih učesnika u saobraćaju".

Inače, nemački proizvođač je ovo rešenje prethodno primenio na restilizovanom superautomobilu R8 za 2013, a novi A8 biće prva Audijeva limuzina sa novim migavcima.

Osim nove vrste migavaca, Audi A8 za 2014. biće opremljen i farovima sa MatrixLED tehnologijom, a očekuju se i neke manje promene u dizajnu automobila. Premijera je zakazana za 21. avgust, kada ćemo znati više detalja o ovom modelu.

Da li smatrate da će i drugi proizvođači u budućnosti koristiti ovo rešenje i koliko će ono zaista doprineti bezbednosti saobraćaja?

Vozili smo Audi A3 2.0 TDI Ambition.

Pročitajte o aplikaciji koja zamenjuje korisničku knjižicu u Audiju A3.

Pročitajte o najnovijim prodajnim rezultatima Audija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: