Da li je ovo idealan automobil za letovanje?

Volite more i prodvodite dosta vremena na njemu, ali vas mrzi da vučete prikolicu sa čamcem? Onda je pravo rešenje za vas vozilo WaterCar Panther.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.06.2013.

13:45

Default images

Nakon 14 godina rada, brojnih neuspelih prototipova i 27 registrovanih patenata, kompanija WaterCar najzad je predstavila svoje amfibijsko vozilo pod imenom Panther. Ovaj automobil-čamac koji svojim izgledom podseća na modifikovani Jeep Wrangler, uspešno je porinut u vodu.

Iako na prvi pogled deluje nezgrapno, na promotivnom snimku se pokazao kao vrlo okretan i brz u vodenoj sredini:



Panther je postavljen na laku hromiranu šasiju, a u konstrukciji su korišćeni najsavremeniji kompozitni materijali.

Za pogon je upotrebljen Hondin 3.7 litarski V6 agregat sa oko 250 ks, koji u vodi služi kao vanbrodski motor. Kada je vozilo na kopnu, snaga se prenosi na zadnje točkove, a za promenu stepena prenosa koristi se četvorobrzinski manuelni menjač.
Foto: WaterCar
Iako težak 1.360 kg, Panther je u stanju da u vodi razvije brzinu od oko 70 km/h, dok je maksimalna brzina na putu oko 130 km/h. Prelazak iz kopnenog u vodeni mod kretanja odvija se gotovo bez ikakvog zastoja.

Proizvođač za sada nije objavio kada će početi prodaja ovog neobičnog vozila i kolika će biti njegova cena.

Pročitajte kako se izvući iz automobila koji tone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: