Citroen Grand C4 Picasso za 2014.

Nakon standardnog modela C4 Picasso za 2014, Citroen je predstavio i njegovu produženu, Grand verziju sa sedam sedišta.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 27.06.2013.

15:04

Default images

Citroen je upotpunio ponudu porodice C4 Picasso modelom koji je sa svojih 4,59 m duži od standardne verzije za 16 cm.

U odnosu na prethodni Grand C4 Picasso, nova generacija nije porasla u dužinu, ali je zahvaljujući EMP2 platformi međuosovinsko rastojanje povećano sa 2,73 na 2,84 m, što će se odraziti na komfor putnika u kabini.

Preklapanjem trećeg reda sedišta u pod prtljažnika, dobija se koristan prostor u gepeku od 700 litara.
Pogledajte promotivni video za Citroen Grand C4 Picasso:



Nova platforma omogućila je da Grand C4 Picasso ima i do 100 kg manju masu u poređenju sa još uvek aktuelnom verzijom.

Iako stilski veoma liči na model sa 5 sedišta, produžena verzija Citroena C4 Picasso ima svoje prepoznatljive karakteristike po kojima se razlikuje od manjeg modela.
Na prednjem delu to je drugačija maska hladnjaka, branik i središnje svetlosne grupe, dok je zadnji deo vozila gotovo potpuno preoblikovan.

Osim petih vrata koja su strmije postavljena, promenjen je i oblik zadnjih nosača krova, a Grand C4 Picasso ima i jedinstven izgled stop svetala u obliku latiničnog slova "C".
Kao i na prethodnoj generaciji, putnici će i u novom Grand C4 Picassu moći da uživaju u opcionom panoramskom staklenom krovu, a u ponudi je i veliki izbor alu felni dimenzija 16, 17 i 18 inča.

Atmosferu u kabini upotpuniće LED ambijentalno osvetljenje i novi multimedijalni sistem, kao i 12 inčni "panoramski" HD ekran, koji je zamena za klasičnu instrument tablu.

Kao opcija, putnicima u drugom redu biće dostupni ekrani multimedijalnog sistema smešteni u naslone za glavu prednjih sedišta.
Citroen Grand C4 Picasso koristiće istu paletu motora kao i verzija sa 5 sedišta. Pored e-HDI motora sa 95 ks, kupcima će biti na raspolaganju i snažniji dizelaš sa 114 ks, kao i dva benzinska motora, VTi od 120 ks i THP koji razvija 156 ks.

Motori su upareni sa šestostepenim ručnim ili novim šestobrzinskim automatskim Efficient Tronic menjačem, za koji u Citroenu kažu da je precizniji i da je vožnja zahvaljujući njemu još udobnija.
Francuski proizvođač najavio je da će se Grand C4 Picasso naći u prodajnim salonima tokom jeseni, kada će biti poznata i njegova cena.

Pogledajte galeriju fotografija novog Citroena Grand C4 Picasso.

Pročitajte o novom Citroenu C4 Picasso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: