Alfa Romeo MiTo za 2014.

Alfa Romeo je predstavio osveženi model MiTo za 2014. godinu. U odnosu na aktuelnu verziju, promene su obuhvatile diskretnu restilizaciju prednjeg dela automobila, nove boje eksterijera i enterijera, unapređene sadržaje u kabini i obnovljenu paletu motora.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 15.06.2013.

10:04

Default images

Model za 2014. godinu uvodi novine kada je u pitanju izgled automobila, poput rešetke hladnjaka, koja je sada redizajnirana i dopunjena hromiranim okvirom. Ona preuzima dizajn modela Giulietta, čineći da prednji deo automobila ima aerodinamičniji izgled.

Druge osvežene karakteristike uključuju završno poliranje prednje svetlosne grupe na svim verzijama i novu antracit sivu boju karoserije. Model za 2014. godinu obuhvata pet konfiguracija (Impression, Progression, Distinctive, Superbike i Quadrifoglio Verde) i deset boja karoserije.

Visok nivo prilagodljivosti modela MiTo dodatno je naglašen sa deset različitih oblika alu-felni, uključujući nove 15 inčne Silver Style felne za konfiguraciju Impression.
Enterijeri sada nude mogućnost izbora između tri nove kombinacije tapacirunga uz nove izvedbe komandne table Evoluzione, za konfiguraciju Distinctive.

Multimedijalni uređaj zasnovan na sistemu Uconnect debituje na modelu MiTo za 2014. Dostupan sa ili bez integrisanog navigacionog sistema, koji je razvijen zajedno sa kompanijom TomTom, uređaj koristi 5 inčni ekran u boji, koji je osetljiv na dodir, za pristup glavnim funkcijama, radiju i eksternim uređajima (iPod, iPhone i drugi smartphone uređaji).

Ovo je ostvarljivo kroz povezivanje preko USB i Aux-in priključaka, kao i pomoću Bluetooth interfejsa.
Kupcima je na raspolaganju širok opseg verzija motora, među kojima je i novi 0.9 l Turbo TwinAir sa 105 ks koji se prvi put pojavljuje na modelu MiTo.

U spoju sa šestostepenim manuelnim menjačem i sa DNA selektorom u Dynamic položaju, motor isporučuje 105 ks (72 kW) na 5.500 o/min, te najviši obrtni momenat od 145 Nm na 2.000 o/min (vrednosti za Natural režim su 105 ks pri 5.750 o/min, odnosno 120 Nm pri 1.750 o/min).

Novi TwinAir može da se pohvali i odličnim ekološkim karakteristikama i niskom potrošnjom goriva, što potvrđuje njegova emisija CO2, koja iznosi 99 g/km, dok automobil troši 4,2 litre/100 km u kombinovanom režimu. U italijanskom proizvođaču kažu da su emisije gasova tako niske, da su već sada usklađene sa evropskim standardima postavljenim za 2020. godinu.
Linija pogonskih jedinica ukupno obuhvata dva turbo dizel motora (unapređeni 1.3 JTDM sa 85 ks i 1.6 JTDM sa 120 ks) i pet benzinskh motora, pored navedenog 0.9 litarskog TwinAir agregata, tu su i sledeći benzinci: 1.4 sa 70 ks, 1.4 sa 78 ks, 1.4 MultiAir Turbo sa 135 ks (sa manuelnim ili Alfa TCT automatskim menjačem) i 1.4 MultiAir Turbo sa 170ks.

Izbor motora kompletiran je modelom sa pogonom na tečni naftni gas,1.4 LPG Turbo sa 120ks, koji predstavlja kombinaciju performansi, ekološka svojstava i niskih troškova eksploatacije.

Alfa Romeo MiTo za 2014. počeće da se prodaje tokom leta, najpre u Italiji, po početnoj ceni od 14.800 evra.

Vozili smo aktuelni Alfa Romeo MiTo 1.4 MultiAir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: