Ofanziva Golfa na svim kontinentima

Nakon što je u na sajmu u Ženevi osvojio naslov evropskog automobila godine, Volkswagen Golf je potvrdio titulu i na svetskom nivou. Novi Golf izabran je za Svetski automobil godine 2013. na aktuelnom auto-salonu u Njujorku.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.03.2013.

10:46

Default images

Žiri sastavljen od 66 automobilskih novinara iz 23 zemlje sveta dao je prednost Golfu u odnosu na Mercedes A klase, Porsche Boxster/Cayman, i modele Toyota GT-86/Subaru BRZ/Scion FR-S, koji su ušli u finale ovogodišnjeg izbora.

U saopštenju žirija navodi se da je novi Volkswagen Golf "dobro odmeren i dovoljno prostran, praktičan i udoban automobil". Pored toga pohvaljen je njegov "evolutivni, a ipak svež dizajn", kao i paleta novih motora i "impresivna lista opreme i sigurnosnih sistema". "Golf je uz sve to i zabavan za vožnju. Ako je ikada postojao automobil koji bi odgovarao svakom čoveku, onda je to po našem mišljenju Volkswagen Golf", dodaje se u obrazloženju žirija.

Pogledajte premijeru Golfa 7 na sajmu automobila u Njujorku 2013:



Ovo je drugi put uzastopno da neki od Volkswagenovih modela osvaja titulu Svetski automobil godine, nakon što je 2012. to priznanje pripalo Volkswagenu Up!, a modeli nemačkog proizvođača proglašavani su za auto godine i 2009. (Golf 6) i 2010. godine (Polo).

Titula najboljeg sportskog automobila 2013. pripala je modelu Porsche Boxster/Cayman, "zeleno" vozilo godine u svetu je, prema odluci žirija, Tesla Model S, dok je Jaguar F-Type najbolje dizajnirani automobil za 2013. godinu.

Volkswagen Golf proglašen za automobil godine u Srbiji.

Pročitajte o izboru modela Golf za evropski Auto godine 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: