Hyundai Equus i Santa Fe na sajmu

Hyundai je na ovogodišnjem sajmu automobila izložio luksuznu limuzinu Equus, a premijeru je imao i novi Santa Fe. Korejski proizvođač omogućio je svim zainteresovanim kupcima i dodatne sajamske pogodnosti prilikom nabavke vozila.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 24.03.2013.

12:01

Default images

Centralno mesto na štandu Hyundaija u hali 1 Beogradskog sajma zauzima model Equus. U pitanju je limuzina dužine 5,16 m, sa međuosovinskim rastojanjem od 3,04 m.

Izloženi model opremljen je 3.8 litarskim V6 GDI motorom sa 334 ks i osmobrzinskim automatskim menjačem. Automobil do 100 km/h stiže za 6,9 s, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 240 km/h.

S obzirom na luksuzni predznak ovog Hyundaijevog modela, i spisak opreme koji je otkucan na dve stranice A4 formata, navešćemo samo neke stavke.Tako Equus, pored svih standardnih bezbednosnih sistema i raznih pogodnosti, ima grejače i ventilaciju i na prednjima i na zadnjim sedištima, zadnja sedišta su elektropodesiva i u visini lumbalnog predela leđa putnika, a postoji i elektropomična podrška za noge.

Tu je i neizostavni masažer, frižider u zadnjoj centralnoj konzoli, kao i elektropomični stakleni krov. Model sa sajma trenutno je jedini uvezeni primerak ovog automobila i košta 65.000 evra.
Hyundai Equus
Hyundai je na ovogodišnjem sajmu izložio novu generaciju SUV modela Santa Fe. O sigurnosti vozila svedoči najviša ocena za bezbednost koju je Santa Fe dobio na EuroNCAP testovima. Ova organizacija svake godine objavljuje listu najsigurnijih vozila po klasama, a 2012. najsigurnijim u klasi velikih SUV vozila proglašen je upravo Santa Fe.

Bezbednosti dodatno doprinosi i podatak da je krutost šasije novog Santa Fe-a u odnosu na svog prethodnika povećana za 16% zahvaljujući tome što je u njenoj strukturi povećan procenat čelika ultra visoke zatezne moći za 30%, a po prvi put u istoriji kompanije ovakav čelik je primenjen i za spoljne panele vrata.
Hyundai Equus
Novi Hyundai Santa Fe u ponudi je sa dva dizel agregata. Model opremljen 2.0 CRDi motorom sa 150 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 383 Nm pri 1.800-2.500 obrtaja, sa sajamskim popustom košta 31.480 evra.

Osim njega, dostupna je i 2.2 CRDi verzija sa 197ks, čiji maksimalni obrtni moment iznosi 436 Nm pri 1.800-2.500 obrtaja (sa automatskim menjačem).
Novi Hyundai Santa Fe
Hyundai je za kupce u Srbiji pripremio i paket prodajnih uslova u periodu sajamske kampanje:

1. Dugogodišnja garancija na vozilo u periodu od 5-7 godina ili 100.000 km u zaivisnosti od modela (7 godina garancije važi za i30 i ix35) i odnosi se na motor, komponente i delove vozila.

2. Besplatna pomoć na putu 24h/7 dana u sedmici koja važi za svaki model u dužini trajanja njegovog garatnog perioda.

3. Besplatni godišnji kontrolni pregledi za svaki model u dužini trajanja njegovog garatnog perioda.
Novi Hyundai Santa Fe
Pored sajamskih popusta u visini do 2.000 evra, zavisno od modela i opreme, Hyundai za svoje kupce izdvaja i sajamsku ponudu nekih najprodavanijih modela:

a) Hyundai i30 1.4 DOHC (100 KS) Invite sa 5 vrata košta 10.990 evra.

Oprema uključuje: ABS+ESP+VSM +HAC, vazdušne jastuke, progresivni servo upravljač podesiv po visini i dubini, klima uređaj sa hlađenjem kasete ispred suvozača, centralnu bravu, alarm sa daljinskom komandom, električei podizače prednjih prozora, elektropodesive retrovizore, audio sistem - radio/CD/MP3, putni računar, LED svetla, prednja svetla za maglu, EKO indikator promene brzina....

b) Hyundai ix35 1.6 GDI (135 KS) Silver po ceni od 15.990 evra.

Oprema sadrži: ABS+ESP+EBD+TCS+DBC+HAC+ROP, vazdušni jastuci, servo upravljač podesiv po visini i dubini, klima uređaj sa hlađenjem kasete ispred suvozača, centralna brava sa daljinskom komandom+alarm, električni podizači prednjih i zadnjih prozora, elektropodesivi retrovizori sa grejačima, audio sistem - radio/CD/MP3/USB, putni računar, kožni volan sa audio komandama, kožni prednji naslon za ruke i zadnji naslon za ruke sa držačima čaša, prednja svetla za maglu, dodatno zatamnjena bočna stakla i staklo prtljažnika, alu naplatci 17’’....

c) Hyundai i20 1.1 CRDi (75 KS) Comfort sa 5vrata košta 10.690 evra.

Oprema uključuje: ABS, vazdušne jastuke, klima uređaj, podešavanje sedišta vozača u svim pravcima, servo upravljač podesiv po visini i dubini, centralno zaključavanje, električne podizače prednjih stakala, eletrično podešavanje rezrovizora, grejače retrovizora, audio sistem - radio/CD/MP3, putni računar, EKO indikator promene brzina, tonirana stakla...
Novi Hyundai Santa Fe
Takođe, u toku sajamske akcije, svaki kupac novog i30 ili ix35 može po specijalnoj ceni od 150 evra dobiti kasko polisu sa osiguranjem od krađe za prvu godinu sa franšizom 1%, bez obzira o kojem modelu i30 ili ix35 je reč, u saradnji sa osiguravajućom kućom Triglav.

Hyundai Auto Beograd je omogućio kupcima Hyundai vozila i posebne pogodnosti finansiranja kao što je mogućnost beskamatnog kredita u iznosima od 3.000-10.000 evra u zavisnosti od modela, u saradnji sa Credit Agricole bankom ili mogućnost finansiranje kupovine novog Hyundai vozila putem posebnih uslova lizinga sa kamatnom stopom od 4% do 4,99% NKS, zavisno od modela, u saradnji sa NBG lizingom.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Beogradu 2013.

Pogledajte galeriju fotografija sa ovogodišnjeg sajma automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: