Nova Mercedesova E klasa u Detroitu

Kao što je najavio, Mercedes je na Sajmu automobila u Detroitu 2013. izložio sve modele iz game osvežene E klase. Svetsku premijeru imali su Mercedes E 63 AMG, zatim karavan i sedan, kao i kabriolet i kupe verzije E klase.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2013.

11:55

Default images

Na posebnoj svečanosti koja je održana u ponedeljak 14. januara, nove automobila predstavio je šef Mercedesa, Diter Ceče (Dieter Zetsche).

Mercedesova E klase pretrpela je nešto izraženiju restilizaciju, u odnosu na uobičajni redizajn koje proizvođači automobila praktikuju na polovini proizvodnog ciklusa jednog modela.

Praktično, izmenjen je čitav prednji deo automobila, uključujući i potpuno nove farove, delimično restilizovanu masku hladnjaka i značajno izmenjen branik, dok su na zadnjem delu preoblikovani branik i stop svetla.
Diter Ceèe na novinarskoj prezentaciji Mercedesa E klase
Izmene manjeg obima dogodile su se i u kabini, u vidu nove centralne konzole, poboljšanih sedišta i novih kolornih šema tapacirunga.

Kupcima će u standardnim modelima biti dostupno šest benzinskih pogonskih jedinica u rasponu od 184 do 408 ks, kao i tri dizel verzije od kojih će najslabija razvijati 136, a najsnažnija 265 ks.
Za one sa sportskim duhom i dubljim džepom Mercedes je pripremio model E 63 AMG sa poboljšanjim motorom.

U slabijoj varijanti, 5.5 litarski V8 sada isporučuju 557 "konja", dok u snažnijem modelu sa oznakom "S" ovaj motor raspolaže sa čak 585 ks i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Mercedes E 63 AMG proizvodiće se i u karavan verziji, a u ponudi će osim modela sa zadnjim pogonom biti i varijanta 4MATIC, kod koje se snaga motora prenosi na sva četiri točka.
Mercedes E 63 AMG
Očekuje se da će posle Detroita nova E klasa imati evropsku premijeru na auto-salonu u Ženevi. Cena osnovne verzije u Nemačkoj iznosiće 40.430 evra.

Pročitajte više o novoj Mercedesovoj E klasi.

Pročitajte o kupeu i kabrioletu Mercedesa E klase.

Pročitajte o novom Mercedesu E 63 AMG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: