Ford B-MAX prvi u izboru Autobesta

Model B-MAX osvojio je prvo mesto u izboru "Autobest automobil 2013". Fordov miniven dobio je od žirija 830 poena, a drugo i treće mesto zauzeli su Škoda Rapid, odnosno Peugeot 301.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2012.

12:14

Default images

Ford B-MAX izabran je od žirija koji sačinjavaju automobilski novinari iz 15 zemalja centralne i istočne Evrope. U obrazloženju nagrade, automobil je pohvaljen za svoj 1.0 litarski EcoBoost motor, kvalitet izrade i sistem kliznih zadnjih vrata sa lakim pristupom unutrašnjosti (Easy Access Door System).

B-MAX je prvo Fordovo vozilo koje je osvojilo nagradu Autobest, a prošle godine titula mu je zamalo izmakla s obzirom da je Ford Focus tada zauzeo drugo mesto iza Hyundaija Elantre.
"B-MAX je sjajno, inteligentno novo vozilo", rekao je Ilija Seliktar, predsednik Autobesta.

"To je prvi automobil bez klasičnog, fiksnog B stuba, ali sa dva B stuba koja se nalaze u vratima", dodao je Seliktar.

Članovi žirija iz Bugarske, Češke, sa Kipra, iz Hrvatske, Makedonije, Grčke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Ukrajine ocijenjivali su 13 različitih atributa svakog konkurentskog vozila, uključujući nabavnu cenu, potrošnju goriva i dizajn.

Sakupivši 830 poena, B-MAX se našao na prvom mestu ispred Škode Rapid (736 bodova) i Peugeota 301 (662 poena). Sedam od 15 članova žirija imenovalo je Ford B-MAX kao svog ukupnog pobednika.
U septembru 2012. B-MAX je dobio nagradu "Najlepši miniven 2012" (Most Beautiful minivan 2012) od strane čitalaca nemačkog magazina Auto Motor und Sport. Osim toga, ovaj model je zaradio maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP sigurnosnim testovima.

Ford B-MAX u Srbiji se nudi po početnoj, promotivnoj ceni od 12.600 evra (u dinarskoj protivvrednosti, sa svim dažbinama i PDV-om).

Pročitajte više o Fordu B-MAX.

Pročitajte o izboru za Autobest automobil 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: