BMW Serije 4 Coupe Concept

BMW je objavio tehničke detalje i fotografije koncepta novog kupea baziranog na Seriji 3. Kao što se i očekivalo, kupe verzija od ove generacije nosiće oznaku nove Serije 4.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2012.

08:58

Default images

BMW je na taj način i zvanično promovisao Seriju 4 koja bi osim klasičnog kupea, kasnije trebalo da obuhvati i kabriolet i Gran Coupe model.

U nemačkoj kompaniji kažu da su se na ovaj korak odlučili kako bi istakli koncepcijske razlike koje postoje između kupea i sedana i nastavili sa oblikovanjem nove nomenklature po kojoj će kupei i kabrioleti pripadati serijama sa parnim brojevima (2, 4, 6...).
Predstavljajući novi kupe, BMW je naglasio da je reč o konceptu, iz kojeg će tokom 2013. nastati serijska verzija, koja ne bi trebalo mnogo da se razlikuje od automobila prikazanog na fotografijama.

BMW Serije 4 Coupe dugačak je 4.641, širok 1.826, a visok 1.362 mm. U odnosu na prethodni kupe Serije 3 duži je za 29, širi za 44 i niži za 16 mm.
Dalje poređenje se modelom kojeg će zameniti na tržištu otkriva da BMW Serije 4 Coupe ima duže međuosovinsko rastojanje i to za 50 mm - distanca između prednjih i zadnjih točkova iznosi tačno 2.850 mm.

Sve ovo ukazuje da je novi kupe dobio vizuelne karakteristike koje treba već na prvi pogled da naglase njegov sportski karakter.
BMW Serije 4 Coupe usvojio je prepoznatljive stilske detalje koji su promovisani na novoj Seriji 3 poput savremenog oblika maske hladnjaka, farova i haube, a najveća izmena na prednjem delu automobila odnosi se otvore za vazduh na donjem delu branika koji su veći nego kod nove "trojke".

Na prednjim blatobranima nalaze se otvori koji treba da smanje otpor vazduha u oblasti oko prednji točkova.
Zadnji deo vozila otkrova stop svetla koja oblikom podsećaju na BMW Serije 6 Gran Coupe. Veoma zanimljiv je i izgled zadnjeg branika u koji su uklopljena dva velika otvora u kojima su smeštene izduvne cevi.

Ovaj detalj automobilu daje izrazito sportski akcenat, ali je veliko pitanje da li će biti zadržan i na serijskom modelu.
BMW ovom prilikom nije saopštio podatke o motorima za Seriju 4 Coupe. Kada tokom 2013. godine bude predstavljena serijska verzija ovog automobila, očekuje se da se ispod haube nađe poslednja generacija TwinPower pogonskih jedinica, dok bi budući M4 umesto atmosferskog V8 trebalo da dobije turbo-punjeni šestocilindrični motor.

Upoznajte se sa detaljima spoljašnjosti i unutrašnjosti koncepta BMW Serije 4 Coupe:



Premijera koncepta BMW-a Serije 4 Coupe zakazana je za januar 2013. i auto-salon u Detroitu.

Pogledajte galeriju fotografija BMW-a Serije 4 Coupe.

Pročitajte o BMW-u Serije 3 GT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: