VW ne planira naslednika Eosa

Nakon što prestane proizvodnja aktuelnog modela Eos, Volkswagen neće predstaviti njegovog naslednika. Umesto toga, u nemačkoj kompaniji razmišljaju o većem kabrioletu koji neće biti baziran na Golfu i koji će za razliku od Eosa imati mekani sklopivi krov.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

14:27

Default images

Ovo je na auto-salonu u Los Anđelesu izjavio Volkswagenov šef dizajna, Klausa Bischoff, a vest je objavio magazin Autocar.

Bischoff je tokom razgovora sa novinarima povodom prezentacije nove VW "bube" kabriolet rekao da nemačka kompanija ne planira predstavljanje sledeće generacije kabrioleta Eos, nakon što se okonča proizvodnja aktuelne verzije.

"Jedan od razloga je i to što kabrioleti sa čvrstim sklopivim krovom polako nestaju sa automobilskog tržišta, i nije mi žao zbog toga", bio je otvoren Bischoff.

"U postojećoj Volkswagenovoj gami svakako ima mesta za novi, veći kabriolet koji će imati klasični mekani pokretni krov, pa zašto ga onda ne bismo i napravili", dodao je on. Kao jedinu prepreku za trenutnu realizaciju ove ideje, Bischoff navodi popunjenost kapaciteta postojećih Volkswagenovih fabrika, što bi značilo da će budući kabriolet morati da sačeka izgradnju nekog novog pogona.

Razmišljanja Volkswagenovog šefa dizajna o prestrojavanju na tržištu modela sa otvorenim krovom nadovezuju se na nedavnu odluku Opela da umesto kabrioleta na bazi Astre ponudi kupcima veći, potpuno novi model, Cascadu.

Pročitajte više o modelu Opel Cascada.

Pročitajte o novoj VW "bubi" kabriolet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: