Renault Fluence za 2013.

Renault je na Sajmu automobila u Istanbulu, koji je počeo u četvrtak 1. novembra, predstavio redizajnirani model Fluence. Pored stilskih izmena na karoseriji, kupcima će biti ponuđen i novi motori, CVT menjač i druga tehnološka unapređenja.

Podeli

Prva generacija kompaktne limuzine Fluence predstavljena je 2009. kao posledica odluke Renaulta da u trećoj generaciji Megana razdvoji hečbek model od sedana. Tri godine kasnije, francuski proizvođač nastavlja uspešnu priču modela Fluence lansiranjem njegove redizajnirane verzije.

Najuočljivije promene dogodile su se na prednjem delu automobila koji je poprimio stilski izraz karakterističan za najnoviju generaciju Renaultovih modela.

Maska hladnjaka sada je izraženija, a u njenom centralnom delu dominira velika Renaultova značka. Vizuelno, farove i ovaj amblem povezuje hromirana lajsna koja se prostire sa njegove leve i desne strane.

Preoblikivan je i prednji branik koji ima tri zasebne celine – centralni otvor za vazduh i dva bočna kućišta u kojima se nalaze redizajnirani farovi za maglu i LED dnevna svetla.

Unutrašnjost Fluence-a modernizovana je upotrebom novih dezena i materijala, dok je u svim verzijama instrument tabla digitalizovana.

Vozaču su na raspolaganju sistemi koji će doprineti bezbednijoj i komfornijoj vožnji, kao što su daljinsko centralno otključavanje vozila, prednji i zadnji parking senzori i automatska parking (ručna) kočnica.

Već od osnovne verzije, kupcima su dostupni Bluetooth i USB konekcije, dok je kao opcija u ponudi Renaultov R-Link multimedijalni sistem kojim se može upravljati preko ekrana osetljivog na dodir, ali i glasovnim komandama.

Osim mogućnosti povezivanja sa mobilnim telefonom i portabl muzičkim plejerima, u okviru R-Linka na raspolaganju je i navigacioni uređaj.

Pored postojećih pogonskih agregata, Renault će na redizajniranoj verziji modela Fluence predstaviti novi 1.6 litarski benzinski motor sa 115 ks koji je uparen sa novom generacijom X-Tronic CVT automatskog menjača.

U francuskoj kompaniji kažu da će zahvaljujući ovoj kombinaciji Fluence prosečno trošiti 6,4 l/100 km, dok će CO2 emisija iznositi 149 g/km.

Paleta dizel motora biće na nekim tržištima proširena dCi jedinicom sa 130 ks. Ovaj 1.6 litarski agregat može da se pohvali prosečnom potrošnjom od 4,6 l/100 km i emisijom ugljen-dioksida od 119 g/km.

Redizajnirani Renault Fluence proizvodi se u pogonu u Bursi, u Turskoj, a u prodaji će se naći najpre na tržištu te zemlje i to u januaru 2013, nakon čega iste godine kreće u prodaju u još 55 zemalja u svetu.

Pogledajte galeriju fotografija modela Renault Fluence za 2013.

Vozili smo aktuelni Renault Fluence.

Vozili smo Renault Fluence na električni pogon.

Vesti

Nissan Juke Betmobil

Povodom objavljivanja DVD i Blu-Ray izdanja filma „Uspon Mračnog viteza“ (The Dark Knight Rises) u Velikoj Britaniji, Nissan je predstavio unikatnu verziju modela Juke Nismo inspirisanu Betmenom.

Vesti petak 30.11. 15:37 Komentara: 15

VW ne planira naslednika Eosa

Nakon što prestane proizvodnja aktuelnog modela Eos, Volkswagen neće predstaviti njegovog naslednika. Umesto toga, u nemačkoj kompaniji razmišljaju o većem kabrioletu koji neće biti baziran na Golfu i koji će za razliku od Eosa imati mekani sklopivi krov.

Vesti petak 30.11. 14:27 Komentara: 8

Novi VW SUV sa 7 sedišta u Detroitu

Volkswagen će na Sajmu automobila u Detroitu u januaru 2013. predstaviti novi, prostrani SUV sa tri reda sedišta. U nemačkom proizvođaču kažu da će se novi model nalaziti u cenovnom rangu između Tiguana i Touarega.

Vesti petak 30.11. 08:56 Komentara: 6
strana 1 od 62 idi na stranu