Novi BMW M3 biće lakši i brži

BMW je najnoviju Seriju 3 do sada predstavio u sedan i karavan verziji, ali ljubitelji ovog automobila i dalje sa nestrpljenjem isčekuju sportski M3 model. U međuvremenu, pojavile su se nove nezvanične informacije o njegovim tehničkim detaljima.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2012.

08:40

Default images

Kao što je ranije najavljeno, ispod haube će se nalaziti šetsocilindrični turbo-punjeni motor. Iako neće imati mnogo više “konja” u poređenju sa aktuelnim V8 agregatom i njegovih 420 ks, novi M3 raspolagaće sa maksimalnim obrtnim momentom koji je za oko 100 Nm veći nego što je to sada slučaj.

U BMW-u su tokom razvoja novog M3 radili na tome da što više olakšaju budući model. Predviđeno je da sledeća generacija ovog automobila ima oko 1.550 kg, što je za oko 130 kg manje od njegovog prethodnika. Ove karakteristike doprineće da M3 ima i bolja ubrzanja.

Mada su prethodno stizale najave da će BMW M3 biti ponuđen kupcima isključivo sa sedmostepenom transmisijom sa duplim kvačilom, bavarski proizvođač najverovatnije će zadržati i opciju sa ručnim menjačem.

Koncept-prototip BMW-a M3 trebalo bi da bude predstavljen na ženevskom auto-salonu 2013. godine, dok bi se serijska verzija pojavila krajem iste ili početkom 2014. godine.

Pročitajte o BMW-ovim premijerama na Sajmu automobila u Parizu 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: