Panamera Sport Turismo koncept

Najave da bi Porsche na auto-salonu u Parizu mogao da ima premijeru karavan verzije modela Panamera pokazale su se kao tačne. Nemačka kompanija predstavila je na ovoj manifestaciji koncept Panamera Sport Turismo.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

08:57

Default images

Ohrabren uspehom prve generacije Panamere, Porsche je odlučio da ode korak dalje u tom pravcu.

Ovaj koncept koji svojim dizajnom najavljuje sledeću generaciju Panamere, prethodi serijskom modelu koji će biti rival nedavno predstavljenom Mercedesu CLS Shooting Brake.
Porsche je konceptom Panamera Sport Turismo želeo da ostvari tri cilja.

Najpre, ispituje kako će automobilska javnost reagovati na novi karoserijski oblik i proširenje game, zatim promoviše dizajn koji će biti prmenjen na novoj generaciji Panamere i, na kraju, predstavlja hibridni plug-in pogonski sistem koji će se ugrađivati u buduće modele ovog proizvođača.
Koncept Sport Turismo dugačak je 4.950 mm, širok 1.990 mm i visok 1.401 mm. Neki stilski elementi, poput oblika prednjih svetlosnih grupa preuzeti su sa najnovijih modela kao što u Boxster i 918 Spyder.

Pogon je razvijen na osnovu hibridnog sistema koji se već primenjuju u aktuelnim modelima, Panamera S Hybrid i Cayenne S Hybrid.
Pored 3.0 litarskog V6 motora sa 333 ks, u koncept je ugrađen i novi elektromotor koji generiše oko 95 ks, što je dva puta više nego u sadašnjim Porscheovim hibridnim modelima.

Ukupna snaga pogonskog sistema iznosi 416 ks.
Litijum-jonska baterija uskladištena je u podu prtljažnika, a da bi se napunila potrebno je do 2 sata i 30 minuta, u zavisnosti od vrste punjača.

U Porscheu kažu da ovaj koncept može da pređe i preko 30 km ako se kreće isključivo na električni pogon, i to brzinom do 130 km/h. Prema fabričkim podacima prosečna potrošnja u kombinovanom režimu vožnje kreće se ispod 3,5 l/100 km, a CO2 emisija je oko 82 g/km.

Pogledajte galeriju fotografija koncepta Porsche Panamera Sport Turismo.

Više informacija o premijerama na sajmu automobila u Parizu možete pročitati u našem Specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: