Nova Dacia Logan

Objavljene su prve fotografije druge generacije Dacije Logan, uoči premijere ovog automobila koja je zakazana za auto-salon u Parizu 2012.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

17:20

Default images

Osam godina nakon što je prvi Logan redefinisao rumunsku Daciju kao proizvođača savremenih automobila, došlo je vreme da prva generacija dobije naslednika.

Logan je za to vreme u svetu prodat u 1,1 milion primeraka, sa Dacijinim znakom, i još u milion primeraka pod amblemom Renaulta, a tokom proizvodnog veka prva generacija prošla je i kroz jednu restilizaciju.
Logan 2 sledi dizajnerski izraz novih Dacijinih modela, Dustera, minivena Lodgy i Dokkera, a na osnovu prvih fotografija, primećuje se da je ima moderniju spoljašnjost u odnosu na prethodnu generaciju.

To se najbolje vidi na prednjem delu automobila, koji maskom hladnjaka, branikom i novim oblikom svetlosnih grupa daje ovom modelu potpuno nov karakter.
Zadnji deo automobila je nešto manje ubedljiv, a najveće promene pretrpela su stop svetla koja su sada većih dimenzija i jednim delom prelaze i u zadnja krila novog Logana.

Silueta je ostala manje-više nepromenjena sa karakterističnim širokim C stubom.
Značajan napredak uočljiv je i u enterijeru automobila. Osim modernijih linija, primećuje se i veliki ekran multimedijalnog sistema smešten na sredinu centralne konzole.

Kada je reč o motorima, zvanično još uvek ništa nije saopšteno, a za sada se spekuliše o trocilindričnom 0.9 litarskom benzincu sa 90 ks.

Tehničke detalje o pogonskim agregatima novog Logana objavićemo čim Dacia izađe u javnost sa novim informacijama.

Više fotografija novog Logana možete pogledati u našoj Galeriji.

Pogledajte kako izgleda novi Sandero.

Vozili smo: Dacia Lodgy Laureate 1.5 dCI.

Pročitajte o modelima Dacia Dokker i Dokker Van.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: