Nova KIA Pro_cee'd

Otkako je na Sajmu automobila u Ženevi u martu 2012. predstavljena druga generacija Kije Cee'd, sa nestrpljenjem smo očekivali verziju sa troja vrata, model Pro-cee'd.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

08:50

Default images

Neizvesnosti je došao kraj. KIA je uoči auto-salon u Parizu objavila prve zvanične fotografije ovog automobila.

Kao što je to bio slučaj i sa prethodnom generacijom, novi Pro_cee'd ne razlikuje se od Cee'd-a hečbek samo po broju vrata. Na modelu Pro_cee'd dizajneri su promenili izgled prednjeg branika, zajedno sa svetlima za maglu, dok je maska hladnjaka nešto uža.
Linija krova spušta se prema zadnjem delu automobila pod većim uglom. Zadnje bočno staklo je znatno manje, kao što i inače slučaj kod kupea. Stop svetla su takođe manjih dimenzija i više isturena nego na hečbeku.

Preoblikovana su i vrata prtljažnika i zadnji branik, dok je zadnje staklo više zakošeno nego na novom Cee'd-u sa 5 vrata. Sportski izgled zaokružen je posebno dizajniranim alu felnama.
KIA za sada nije saopštila tehničke detalje novog Pro_cee'd-a, a očekuje se da će paleta motora biti preuzeta iz hečbeka. Dostupni su benzinci od 1.4 litra sa 98 ks, odnosno 1.6 litara sa 133 ks, zatim 1.4 litarski dizel motor sa 89 ks, kao i dva 1.6 litarska dizelaša snage sa 108 i 126 ks.

Prema ranijim najavama, novi Pro_cee'd mogao bi da dobije i visokoperformantnu verziju koji bi pokretao 2.0 litarski turbo-benzinac sa preko 200 ks.
Zvanične tehničke detalje očekujemo uskoro, s obzirom da će novi Pro-cee'd imati premijeru na predstojećem Sajmu automobila u Parizu. Do tada, uživajte u fotografijama ovog automobila.

Više fotografija možete pogledati u našoj Galeriji.

Vozili smo novi KIA Cee'd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: