Citroen DS3 Cabriolet

Uoči svetske premijere Citroena DS3 sa otvorenim krovom, francuski proizvođač objavio je zvanične fotografije i tehničke detalja ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

17:00

Default images

Kabriolet ima iste dimenzije kao i DS3 sa čvrstim krovom. To znači da je ovaj automobil dugačak 3,95 m, širok 1,71 m, a visok 1,46 m.

Ukupna masa automobila veća je nego kod regularne verzije za svega 25 kg. Zapremina prtljažnog prostora iznosi 245 litara.
Kao što se i očekivalo, Citroen DS3 kabriolet imaće platneni krov koji se savija i smešta na kraj krova ili na poziciju iza zadnjih sedišta.

Kabriolet će tako zadržati okvire vrata, bočna stakla i nosače krova sa standardne verzije, na koje će se navlačiti platneni krov kada je u podignutom položaju.

Ovo rešenje već je tradicionalno kod Citroenovih vozila. Korišćeno je i na klasičnom modelu 2CV ili, u novije doba, na C3 Pluriel, a slično je rešenju poput onog na FIAT-u 500C.
Kupcima će biti dostupna tri dezena platna na krovu i to crni, “Infini” plavi i "DS Monogramme". Uz to, u ponudi je i deset različitih boja krovnih nosača.

Krov se otvara/zatvara pritiskom na dugme koje se nalazi na krovu automobila, ispred unutrašnjeg retrovizora.
Za obe operacije potrebno je po 16 sekundi, a moguće ih je izvesti pri brzinama do 120 km/h. Pokretni krov može da zauzme jedan od tri položaja – potpuno podugnut, delimično spušten i potpuno spušten.

U Citroenu tvrde da je zvučna izolacija kada je krov zatvoren izvedena tako dobro, da se može uporediti sa regularnim DS3.

Predviđena je i mrežica protiv vrtloženja vazduha u kabini kada je krov spušten.
U ponudi je sedam boja karoserije i šest različitih dezena materijala u enterijeru.

Zadnji deo automobila ukrašavaju 3D stop svetla opremljena LED thnologijom.

Ove svetlosne grupe sastoje se od 31 pojedinačnog LED izvora svetlosti i niza malih ogledala, čime se stvara jedinstveni svetlosni efekat.
Citroen DS3 kabriolet preuzima paletu motora iz standardnog modela. U opciji su dva dizelaša, 1.6 HDi sa 90 ili 110 ks, i benzinci sa 95, 120 ili 150 ks.

Svetska premijera zakazana je za kraj septembra i Sajam automobila u Parizu, dok će se u prodajnim salonima DS3 kabriolet naći početkom 2013. godine.

Pogledajte galeriju fotografija Citroena DS3 Cabriolet.

Pročitajte o novim Citroenovim kompaktnim limuzinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: