Novi FIAT Panda 4x4

Uoči Sajma automobila u Parizu, FIAT je objavio prve zvanične rendere i tehničke detalje nove Pande sa pogonom na svim točkovima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2012.

09:05

Default images

Italijanski proizvođač opisuje ovaj modela kao “Super Pandu”. Panda 4x4 vizuelno se razlikuje od standardne verzije po plastičnim stilskim dodacima, koji osim estetske imaju i funkciju da zaštite donje delove karoserije prilikom vožnje van asfalta.

U tu svrhu, na donjem delu branika nalaze se i dodatni elementi od aluminijuma, a preoblikovan je i sam prednji branik, uključujući kućišta za svetla za maglu i masku hladnjaka.
Automobil ima veći klirens u odnosu na klasičnu Pandu, a kao standard u ponudi su 15 inčne alu felne.

Postojeća paleta boja proširena je sa još dve pastelne nijanse, “Sicilija” narandžastu i metalik “Toskana” zelenu.

Kolorna šema preslikana je i u enterijer, u skladu sa bojom karoserije.
U novu Pandu 4x4 ugrađivaće se dva motora, 0.9 litarski TwinAir turbo-benzinac sa 85 ks i 1.3 litarski MultiJet II dizel agergat sa 75 ks.

Motori su povezani sa šestostepenim ručnim menjačem, pri čemu je prva brzina podešena tako da olakša start i kretanje pri vožnji na strmom terenu.

Nova Panda 4x4 standardno je opremljena permanentnim pogonom na svim točkovima, elektronskom kontrolom stabilnosti i elektronskom blokadom diferencijala.

Svetska premijera ovog automobila dogodiće se krajem septembra 2012. godine na auto-salonu u Parizu.

Pogledajte galeriju fotografija novog FIAT-a Panda 4x4.

Vozili smo: FIAT Panda 1.2 Lounge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: