KIA sprema rivala Golfu GTI

Prema najavama koje stižu iz korejskog proizvođača, KIA radi na sportskom hečbeku koji će se na tržištu suprotstaviti modelima kao što je Golf GTI.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.08.2012.

14:25

Default images

Ovaj automobil trebalo bi da bude baziran na novoj Kiji Pro_cee'd, čija se svetska premijera očekuje na Sajmu automobila u Parizu, krajem septembra 2012.

Direktor marketinga u Kiji, Soon-Nam Lee, nedavno je izjavio da u toj kompaniji rade na turbo-punjenom motoru i unapređenju oslanjanja, kako bi na jesen 2013. godine na tržište lansirali sportsku verziju modela Cee'd sa troja vrata.

Veruje se da je u pitanju 2.0 litarski turbo agregat koji se koristi u modelu Optima, a razvija 278 ks.

Iako bi bilo lepo videti ovaj motor u novom Pro_cee'd-u, on će najverovatnije biti modifikovan kako bi mogao da se smesti ispod haube Kijinog sportskog hečbeka, a u tom slučaju treba očekivati da će razvijati manju snagu u odnosu na verziju iz Optime.

Vozili smo novi Cee'd.

Pročitajte o početku proizvodnje modela Cee'd karavan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: