KIA Sorento za 2013.

KIA je potvrdila da će osvežena verzija modela Sorento imati premijeru na Sajmu automobila u Parizu, krajem septembra 2012. Korejski proizvođač objavio je i specifikacije motora koji će pokretati redizajnirani SUV.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 17.08.2012.

09:05

Default images

Na osnovu prvih fotografija koje je KIA objavila u junu vidi se da su izmene u dizajnu spoljašnjosti usmerene na prednji i zadnji deo vozila. Na prednjem braniku preoblikovani su otvori za vazduh i svetla za maglu. U okviru farova sada se nalaze i LED dnevna svetla.

Zadnji deo Sorenta je gotovo potpuno izmenjen u odnosu na aktuelni model. Redizajnirana stop svetla sad izgledaju modernije, dok su svetla za maglu, poput onih na prednjem delu vozila, orijentisana vertikalno.
Promene se vide i u kabini Sorenta, gde su restilizovane instrument tabla i centralna konzola.

KIA je na novom Sorentu unapredila i šasiju i oslanjanje vozila, a vozač može da bira između tri moda vožnje: Comfort, Normal i Sport.
Izbor motora obuhvata tri pogonska agregata. Najpre, umesto dosadašnjeg 2.4 litarskog MPI motora sa 174 ks, tu je 2.4 litarski GDI sa direktnim ubrizgavanjem i 197 ks.

Što se tiče dizel motora, u ponudu je 2.0 litarska jedinica sa 150 ks i poboljšani 2.2 litarski turbo-punjeni dizelaš sa 197 ks. KIA ističe da ovaj motor sa emisijom CO2 od 153 g/km sada znatno manje zagađuje životnu sredinu.

Svi motori standardno su upareni sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok je kao opcija dostupan šestostepeni automatik. Redizajnirani
Sorento naći će se u prodajnim salonima do kraja 2012. godine. Uprkos ekonomskoj krizi u korejskoj kompaniji su optimisti i očekuju da će u 2013. na tržištima širom sveta prodati 265.000 jedinica.

Vozili smo: novi KIA Cee'd.

Vozili smo: KIA Sportage 2.0 CRDi Style.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: