Kraj za Maybach

Daimler je još krajem 2011. najavio da će 2013. godine ugasiti svoju luksuznu marku Maybach. Iz nemačke kompanije stigla je i zvanična potvrda te vesti.

Podeli

S obzirom da je reč o poslovnom neuspehu, u Daimleru se u poslednjih osam meseci nisu oglašavali povodom gašenja Maybacha.

Umesto standardnog zvaničnog saopštenja, Daimler je ostao pri odluci da Maybach tiho ode u istoriju. Tako su, umesto izjave o prekidu proizvodnje, u najnovijem cenovniku Mercedesa za 2013. godinu pored svih Maybachovih modela samo istakli da se navedeni automobili više neće proizvoditi.

Luksuzni brend Maybach obnovljen je 1997. godine, kako bi se na tržištu suprotstavio proizvođačima kao što su Rollce-Royce i Bentley.

U novembru 2011. direktor Daimlera Diter Ceče (Dieter Zetsche) izjavio je da su u toj kompaniji došli do zaključka da je "bolje srezati gubitke koje trenutno pravi Maybach, nego produžiti neizvesnu budućnost brenda koji nije ostvario očekivane prodajne rezultate”.

Pre toga, Daimler je poslednji put pokušao da spase Maybach kroz saradnju sa Aston Martinom, ali su ti pregovori propali.

Pročitajte najavu Daimlera o gašenju Maybacha 2013.

Pročitajte o novom modelu Mercedes CLS Shooting Brake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu