Kraj za Maybach

Daimler je još krajem 2011. najavio da će 2013. godine ugasiti svoju luksuznu marku Maybach. Iz nemačke kompanije stigla je i zvanična potvrda te vesti.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2012.

08:55

Default images

S obzirom da je reč o poslovnom neuspehu, u Daimleru se u poslednjih osam meseci nisu oglašavali povodom gašenja Maybacha.

Umesto standardnog zvaničnog saopštenja, Daimler je ostao pri odluci da Maybach tiho ode u istoriju. Tako su, umesto izjave o prekidu proizvodnje, u najnovijem cenovniku Mercedesa za 2013. godinu pored svih Maybachovih modela samo istakli da se navedeni automobili više neće proizvoditi.

Luksuzni brend Maybach obnovljen je 1997. godine, kako bi se na tržištu suprotstavio proizvođačima kao što su Rollce-Royce i Bentley.

U novembru 2011. direktor Daimlera Diter Ceče (Dieter Zetsche) izjavio je da su u toj kompaniji došli do zaključka da je "bolje srezati gubitke koje trenutno pravi Maybach, nego produžiti neizvesnu budućnost brenda koji nije ostvario očekivane prodajne rezultate”.

Pre toga, Daimler je poslednji put pokušao da spase Maybach kroz saradnju sa Aston Martinom, ali su ti pregovori propali.

Pročitajte najavu Daimlera o gašenju Maybacha 2013.

Pročitajte o novom modelu Mercedes CLS Shooting Brake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: