Opel ADAM

Opel je objavio prve zvanične fotografije i tehničke detalje novog modela ADAM.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2012.

11:55

Default images

Opel ADAM kombinuje konstrukciju malog, gradskog automobila sa mogućnostima za gotovo bezbrojne personalizacije, što svakog ADAM-a čini potpuno jedinstvenim, kažu u nemačkom proizvođaču.

Pored toga, ovaj automobil zamišljen je da svojim kupcima pruži vrhunske tehnologije iz viših segmenata, uključujući novi ugrađen info-zabavni sistem, koji integriše vlasnikov smartfon u automobil (Android i Apple iOS), čineći aplikacije zasnovane na internetu dostupnim utnicima u kabini.
ADAM ima 3 vrata, dugačak je gotovo 3,70 metara, a širina automobila bez retrovizora je 1,72 metra.

U enterijeru koji se sreće u vozilima više klase, ADAM nudi prostor za četiri osobe, dok je sportski i elegantni izgled automobila, kako kažu u Opelu, namenjen trendi urbanim korisnicima koji traže automobil koji izražava njihov lični stil.
S obzirom da stručnjaci predviđaju da će “lifestyle” pod-segment ostvarivati stabilan rast u nastupajućim godinama, Opel veruje da njihov novi model nudi veliki potencijal za rast prodaje automobila te marke.

“ADAM je jedini automobil u A segmentu koji će se sklapati isključivo u Nemačkoj”, izjavio je izvršni direktor Opela Karl-Fridrih Štrake.
Opel ADAM će se u početku nuditi sa tri benzinska motora (1.2 litarskim sa 51 kW/70 ks, 1.4 litarskim sa 64 kW/87 ks i 1.4 litarskim sa 74 kW/100 ks) u kombinaciji sa petostepenim manuelnim prenosom.

Sve pogonske grupe su na raspolaganju sa paketom ecoFLEX tehnologije koji uključuje štedljivi Start/Stop sistem.

Naknadno, u ponudi će se naći i mali benzinski motor nove generacije sa turbopunjačem sa direktnim ubrizgavanjem i Start/Stop tehnologijom za dodatno povećanje efikasnosti i performansi. Novi motor biće uparen sa potpuno novom generacijom šestostepenog ručnog menjača.
Kupci će moći da biraju između tri različita, visoko individualizovana ambijenta ili okruženja: JAM je “nekonvencionalan, moderan i šaren”, GLAM donosi “elegantnija, prefinjenija podešavanja”, dok se SLAM obraća osobama sa “energičnim i sportskim držanjem”.

U Opelu kažu da ova tri ambijenta daju mogućnost za, bukvalno, neograničen potencijal za personalizaciju sa širokim izborom boja eksterijera, tri boje krova, različitim bojama enterijera i različitim gornjim površinama uključujući zvezdani krov sa LED osvetljenjem i druge elemente dizajna.
Opel ADAM biće moguće naručiti već nakon zvanične svetske premijere na Sajmu automobila u Parizu koji se održava od 29. septembra do 14. oktobra 2012.

Prvi primerci naći će se u salonima u januaru 2013. godine.

Više fotografija Opela ADAM možete pogledati u našoj Galeriji.

Pročitajte o redizajniranoj Astri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: