BMW i Toyota proširuju saradnju

Kao što je najavljeno početkom ove sedmice, BMW i Toyota postigli su dogovor o proširenju nedavno uspostavljene saradnje na hibridnne pogonske sisteme i tehnologiju vodoničnih gorivih ćelija, ali i na razvoj sportskih automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.06.2012.

18:36

Default images

Na zajedničkoj konferenciji za štampu u Minhenu, izvršni direktor BMW-a Norbert Rajthofer (Norbert Riethofer) i predsednik Toyote Akio Tojoda (Akio Toyoda) objavili su potpisivanje memoranduma o razumevanju, "radi dugoročne strateške saradnje na četiri polja", prenosi agencija AFP.

U pitanju su oblasti "saradnje na razvijanju sistema gorivih ćelija, zajedničkog rada na razvoju delova za buduće sportske automobile, saradnje u oblasti elektrifikacije i još nekih tehnologija koje zahtevaju manja ulaganja", navedeno je u saopštenju.

"Naš cilj je da dodatno ojačamo konkurentsku poziciju u budućim održivim tehnologijama", rekao je tim povodom Rajthofer.

Tojoda je dodao da se ove dve kompanije izvrsno nadopunjuju jer se snaga Toyote krije "u ekološki-prihvatljivim automobilima sa gorivim ćelijama, dok se snaga BMW-a nalazi u razvijanju sportskih automobila".

Potpisivanje memoranduma najavio je ranije ove sedmice sajt Autonews, a vest su preneli i drugi mediji koji prate automobilsku industriju.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: