Mercedes Concept Style Coupe

Mercedes je krajem marta objavio planove o proizvodnji kupe-limuzine iz segmenta kompaktnih vozila. Da u nemačkoj kompaniji već ozbiljno rade na ovom modelu, svedoče i najnoviji renderi studije Concept Style Coupe.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 20.04.2012.

10:36

Default images

Očigledno zadovoljni uspehom koji je na tržištu postigla kupe-limuzina CLS, u Mercedesu su došli na ideju da isti recept primene na sličnom, ali nešto manjem automobilu.

Tako je nastao Concept Style Coupe (CSC), koji ima za cilj da opipa puls potencijalnih kupaca i isprovocira reakcije automobilske javnost, pre nego što se u Mercedesu odluče za serijsku proizvodnju.
Mercedes CSC baziran je na MFA platformi koju deli sa novom A klasom, dok će poput modela CLS, predstavljati kombinaciju kupea i luksuzne limuzine sa 4 vrata i četiri odvojena sedišta za putnike.

Unutrašnjost automobila izvedena je u sivoj kombinaciji Alcantara/koža i svetlim materijalima od karbonskih vlakana, uz kontrastno žute detalje.
Mercedes CSC dugačak je 4,637 m, širok 1,891 m, a visok 1,398 m, dok će međuosovinsko rastojanje iznositi 2,7 metara.



Novi Mercedesov koncept pokreće 2.0 litarski četvorocilindrični turbo-punjeni benzinski motor od 211 ks, a u serijskom modelu biće dostupna paleta Mercedesovih agregata i to 1.6 litarski benzinci od 122 i 156 ks i dve dizel varijante, 1.8 litarska od 136 ks i 2.2 litarska od170 ks.

Snaga motora prenosi se na sva četiri točka preko sedmostepenog menjača sa duplim kvačilom.

Mercedes CSC imaće premijeru 23. aprila na predstojećem auto-salonu u Pekingu, a očekuje se da bi serijska verzija mogla da se pojavi na tržištu 2013. godine pod oznakom CLA ili CLC.

Pogledajte rendere novog Mercedesovog koncepta CSC u našoj Galeriji.

Vozili smo Mercedes CLS 350 CDI.

Vozili smo Mercedes C 180 Coupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: