BRZ i GT 86 u proizvodnji

Subaru i Toyota počinju proizvodnju modela Subaru BRZ i Toyota GT86 u svojoj fabrici u Gunmi.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2012.

13:12

Default images

Prvi dogovor o poslovnoj saradnji između Subarua i Toyote postignut je oktobra 2005. godine, a od aprila 2008. godine, nakon produbljivanja saradnje, počeo je četvorogodišnji period razvoja i proizvodnje novih modela dva poznata svetska automobilska proizvođača.

Prema rečima zvaničnika dve velike kompanije ovaj model simobolizuje zajedničku strategiju u dva aspekta – odličan napredak saveza i unapređenje zajedničkog pristupa «izaberi i usredsredi se».
Subaruova glavna fabrika u Gunmi, u kojoj su se nekada proizvodili mini automobili, sada je preuređena za poizvodnju modela Subaru BRZ i Toyota GT86, a kompanija planira da od marta 2013. godine počne sa proizvodnjom i Subaru Impreze.
Subaru BRZ i Toyota GT86 ispod haube imaće 2.0 litarski bokser motor snage 200 ks. Motor je postavljen napred i šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačem snaga se prenosi na zadnje točkove.

Izborom bokser motora za ove modele, koji je zahvaljujući svojoj konstrukciji i dimenzijama smešten veoma nisko u karoseriji, spušta se težište autmobila. Ovakvim tehničkim rešenjima poboljšava se upravljivost automobila ali ostvaruju idealni uslovi za da BRZ i GT 86 budu odlične drift mašine.

Na YouTube možete pronaći snimke koji pokazuju performanse ovih modela. Za vas, izabrali smo jedan snimak na kojem je predstavljena Toyota.



Krajem maja 2012. godine putujemo na međunarodnu prezentaciju Toyote GT86 u Barseloni. Tada ćemo vam iz prve ruke preneti koliko je novi model zabavan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: