Ampera/Volt Automobil godine 2012.

U okviru Međunarodnog sajma automobila u Ženevi, u ponedeljak 5. marta u 15 časova održan je završni deo izbora za evropski Automobil 2012. godine na kojem je pobedio Opel Ampera/Chevrolet Volt.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.03.2012.

14:15

Default images

Opel Ampera/Chevrolet Volt osvojio je prvo mesto sa 330 poena ispred Volkswagena Up! sa 281 poenom i Forda Focusa sa 256 poena.

Za priznanje Automobil 2012. godine konkurisali su svi modeli koji su se pojavili na evropskom tržištu tokom 2011. godine, a uslov je bio da su se prodali u najmanje 5.000 primeraka.

Najbolji automobil izabrao je žiri sastavljen od 59 članova iz 23 evropske zemlje, a u užem izboru za nagradu pored pobednika bili su: Citroen DS5, FIAT Panda, Ford Focus, Range Rover Evoque, Toyota Yaris i Volkswagen UP!
Chevrolet Volt
Opel Ampera i sestrinski model Chevrolet Volt su elektromobili koji mogu da pređu 60-ak kilometara koristeći samo energiju iz baterije, a kada se ta enrgija potroši, automatski se aktivira benzinski motor koji služi samo kao generator električne energije kojom će se pokretati automobil.

Ovakav sistem omogućava oko 450 kilometara autonomije bez potrebe za ponovnim punjenjem baterija na strujnoj mreži ili dolivanja goriva na pumpi.

Vozili smo Opel Amperu.

Pratite naš specijal o Sajmu u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: