KIA K9

KIA je objavila prve zvanične rendere nove limuzine K9, koja će prvo početi da se prodaje na južnokorejskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

09:13

Default images

Ovaj automobil, čije smo vam skice nedavno prikazali, nosio je kodno ime KH, a prema navodima iz kompanije KIA u Južnoj Koreji zvaće se K9, dok ime za ostala tržišta i sam datum početka prodaje još nisu saopšteni.

K9 je prva KIA limuzina sa pogonom na zadnjim točkovima, a u ovoj kompaniji kažu da automobil predstavlja “najbolje što KIA trenutno može ponuditi na području dizajna, voznih osobina i najnovijih tehnologija”.
KIA K9 je nastavak ‘K’ serije putničkih vozila, koju još čine limuzine K5 (odnosno Optima izvan Koreje) i K7 (Cadenza), a slovo ‘K’ u imenu ne predstavlja samo Koreju, nego i grčku reč ‘Kratos’ (moćan, dominantan i vladar) i englesku reč ‘Kinetic’ (aktivan, dinamičan).

Model K9 nudi izgled luksuzne limuzine sa karakterističnom maskom hladnjaka i LED farovima.

Gledajući prednji deo K9 pokazuje svoj snažan karakter, bočni izgled nudi jednostavnu i elegantnu liniju, dok se na zadnjem delu ističu LED svetla, hromirana ukrasna lajsna i dve izduvne cevi koje su integrisane u branik.
KIA još uvek nije objavila tehničke detalje za model K9, ali očekuje se da će ovo vozilo deliti istu paletu motora i istu platformu sa pogonom na zadnjim točkovima sa modelom Hyundai Genesis sedan.

U tom slučaju, ponuda bi obuhvatila tri motora i to 3.8 litarski V6 sa 333 ks, kao i dva V8 agregata, 4.6 litarski od 385 ks i 5.0 litarski od 429 ks.

Vozili smo: KIA Rio 1.2 CVVT EX Urban.

Vozili smo: KIA Sportage 2.0 CRDi Style.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: