Mazda CX5 sa SKYACTIV dizel motorom

Japanski proizvođač počeo je serijsku proizvodnju modela CX-5 sa novim SKYACTIV-D 2.2 litarskim dizel motorom.

Podeli

Mazda CX-5 imala je svetsku premijeru na sajmu automobila u Frankfurtu u septembru 2011. godine, kao prvi automobil nove generacije vozila koji u sebi sadrže celokupnu Mazdinu revolucionarnu tehnologiju SKYACTIV i novu dizajnerski moto 'KODO – duša pokreta'.

Zahvaljujući preciznoj kontroli ubrizgavanja goriva i poboljšanom sistemu otvaranja i zatvaranje izduvnih ventila, SKYACTIV-D dizel motor postavio je novi rekord u svojoj oblasti: uz odnos 14,0:1, ovo je najniža kompresija ikada dostignuta kada je reč o dizel motorima, sa potrošnjom goriva smanjenom za 20 odsto i čistijim sagorevanjem.

Uz to, Mazda SKYACTIV-D ispunjava najstrože kriterijume Euro6 standarda, a emisija CO2 iznosi manje od 120 g/km.

Iz Mazde kažu da su modelom CX-5 sa SKYACTIV-D motorom ušli u novu eru dizel agregata, a ujedno su ponudili tržištu automobil koji ima odlične karakteristike kada je reč o zaštiti životne sredine.

Pogledajte više fotografija Mazde CX-5 u našoj Galeriji.

Vesti

Subaru: Više prodatih bokser-dizela

Broj kupaca automobila marke Subaru koji se odlučuju za modele sa bokser-dizel motorima je u porastu, kažu u ovoj kompaniji. Tokom 2011. godine preko 50 procenata svih kupaca novih Subaru automobila izabralo je upravo bokser-dizel kombinaciju.

Vesti utorak 31.01. 13:32 Komentara: 0

Novi Audi A3 za 2012. godinu

Audi je nedavno objavljenim fotografijama skrenuo pažnju na novu generaciju modela A3 čija premijera se očekuje na auto-salonu u Ženevi 2012. godine. U međuvremenu pojavili su se novi tehnički detalji u vezi sa ovim automobilom.

Vesti utorak 31.01. 12:18 Komentara: 6

Lamborghini bez turbo motora

Šef Lamborghinija Stefan Vinkelman (Stephan Winkelmann) izjavio je da ovaj proizvođač do 2020. godine sigurno neće ugrađivati turbo motore u svoje superautomobile.

Vesti utorak 31.01. 11:08 Komentara: 0

Mercedes: Premijum marka broj 1

Kompanija Mercedes-Benc Srbija i Crna Gora saopštila je u ponedeljak 30. januara da je, sa 698 prodatih vozila 2011. na našem tržištu, već četvrtu godinu za redom na prvom mestu kada su u pitanju premijum automobilske marke.

Vesti ponedeljak 30.01. 13:52 Komentara: 10

Šta stranci pišu o FIAT-u iz KG?

Kako se približava svetska premijera novog FIAT-ovog modela koji će biti proizvođen u Srbiji, i strani mediji počinju da iznose detalje o njemu. Prema pisanju sajta autonews.com, model kragujevačkog FIAT-a koji je poznat pod kodnim imenom L Zero, dobiće oznaku 500L. Početak prodaje ovog automobila planiran je za jul 2012. godine.

Vesti nedelja 29.01. 12:49 Komentara: 20
strana 1 od 43 idi na stranu