Volkswagen Cross Coupe

Volkswagen će na tokijskom auto-salonu koji počinje 3. decembra 2011. godine predstaviti novo koncept vozilo Cross Coupe.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2011.

11:19

Default images

Cross Coupe je nešto manji od modela Tiguan. To je ujedno i prvi automobil koji Volkswagen predstavlja, a da je zasnovan na novoj Modular Transverse Matrix (MQB) platformi.
Za pogon ovog koncepta, nemački proizvođač izabrao je hibridni sistem koji se sastoji od dva elektromotora i jednog benzinca sa turbo punjačem.

Sistem je koncipiran tako da benzinski i jedan od električnih motora prenose snagu na prednju osovinu, dok drugi elektromotor, koji se uključuje kada je neophodan pogon 4x4, pokreće zadnje točkove.

Ukupna snaga ovih agregata iznosi 262 ks, od čega na elektromotore otpada 114 “konja”.
Inženjeri Volkswagena uspeli su da litijum-jonske baterije spakuju u centralni tunel koji se proteže po podu, čitavom dužinom vozila.

Na taj način, obezebeđeno je nisko težište automobila, a putnici nisu ostali uskraćeni za prostor u unutrašnosti vozila.
Iz Volkswagena tvrde da će Cross Coupe ako se kreće isključivo uz pomoć elektromotora, sa jednim punjenjem baterija moći da pređe 40 km, a od 0 do 100 km/h, stizaće za sedam sekundi.

Pogledajte više fotografija u našoj Galeriji

Špijuniranje: VW Golf 7

Volkswagen Passat Alltrack

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: