Volkswagen Passat Alltrack

Volkswagen će po prvi put predstaviti terensku verziju Passat karavana sa pogonom na sva četiri točka. Svetska premijera ovog vozila biće održana na auto-salonu u Tokiju, početkom decembra 2011. godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2011.

09:56

Default images

Volkswagen grupa ponudila je tržištu svoj prvi off-road karavan 1999. godine, kada se pojavio Audi Allroad.

Allroad je nastao na bazi standardnog modela A6 Avant, tako što su Audijevi inženjeri dodali 4x4 quattro sistem, povećali klirens, instalirali novo vešanje i univerzalne pneumatike.
U Volkswagenu su sada odlučili da uspeh ovog modela ponove sa novim Passatom Alltrack.

Primenjen je sličan recept koji uključuje promenu oslanjanja i povećanje visine vozila, zaštitne panele ispod prednjeg i zadnje branika i plastične lučne zaštitnike na blatobranima.
Passat Allrack dobio je povećan klirens sa 135 na 165 mm, kao i redizajnirani prednji i zadnji branik. Na taj način, povećani su napadni i silazni ugao sa 13,5 na 16 stepeni, odnosno sa 11,9 na 13,6 stepeni.

Pogon na svim točkovima, 4Motion, opremljen je sistemom koji u normalnim okolnostima vožnje 90 % snage šalje na prednju osovinu, a 10 % na zadnje točkove, a kada je neophodno, čitava snaga može se preusmeriti na zadnju osovinu.

Passat Alltrack ima i posebnu komandu za off-road mod. Kada se uključi ovo dugme, sistem automatski usporava vozilo pri brzinama do 30 km/h, kada je nagib terena preko 10 stepeni.
Passat Alltrack imaće u ponudi dva benzinska motora sa turbo punjenjem sa direktnim ubrizgavanjem, od 160 i 210 ks, kao i dva turbodizelaša snage 140 i 170 ks.

Iz Vokswagena kažu da će motori u sprezi sa 4Motion pogonom biti izuzetno ekonomični. U kombinovanoj vožnji TDI od 140 ks imaće potrošnju od 5,5 litara na 100 km i emisiju CO2 od 150 g/km, a dizelaš od 170 ks trošiće prosečno 5,8 l/100km uz emisiju CO2 od 152 g/km.

Jača benzinska i dizel verzija dobiće DSG menjač sa dvostrukim kvačilom i pogon na svim točkovima kao standard, dok će TDI model od 140 ks imati 4Motion pogon kao opciju.

Passat Alltrack biće prikazan na predstojećem sajmu automobila u Tokiju, a lansiranje ovog modela na tržište očekuje se početkom 2012. godine.

Redizajnirani Volkswagen Passat CC

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: