Mitsubishi: dva noviteta u Tokiju

Mitsubishi će predstaviti dva nova automobila na tokijskom sajmu u decembru 2011. godine. Pored kompaktnog vozila Mirage, biće prikazan i SUV Concept PX-MiEVII.

Podeli

Iz japanske kompanije kažu da oba vozila predstavljaju deo njihove nove strategije “da modeli budu fokusirani na nova tržišta i da sadrže 'zelenu' tehnologiju.” U ovom slučaju Mirage je primer globalnog usmerenja, dok PX-MiEVII koncept svojim plug-in hibridnim pogonom zastupa čiste tehnologije.

U Mitsubishiju objašnjavaju da dizajn modela Mirage “naglašava njegovu kompaktnost, dostupnost i visoku efikasnost”. Ovaj automobil treba da zadovolji zahteve tržišta u pogledu performansi, energetske efikasnosti i niske emisije CO2.

Mirage će biti dugačak 3 710 mm, širok 1665 mm i visok 1 490 mm, a predviđen je za prevoz pet putnika. Pokretaće ga trocilindrični 1.0 litarski MIVEC motor sa ugrađenim Auto Stop & Go sistemom i CVT menjačem.

Ovaj automobil trebalo bi da troši oko 3.3 litra na 100 km, a očekuje se da se prvo pojavi na tajlandskom tržištu u martu 2012. godine.

Mitsubishi Concept PX-MiEVII je SUV koji će imati plug-in hibridni agregat. Pokretaće ga četvrocilindrični 2.0 litarski MIVEC motor od 95 ks, kao i dva elektromotora od po 60 kW.

Automobil će u vožnji na električni pogon imati autonomiju od 50 km, dok će ukupni domet iznositi preko 800 km.

Vozili smo Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi Evo XI biće hibrid

Vesti

Moguće poskupljenje evrodizela

Vozače u Srbiji verovatno očekuje novo poskupljenje goriva i to evrodizela, jer se zbog obustavljanja plovidbe usled suše i niskog vodostaja reka ovaj derivat doprema drumski.

Vesti sreda 30.11. 11:29 Komentara: 8

Subaru Impreza WRX STI “S206”

Sportsko odeljenje „Fudži teške industrije“ – STI (Subaru Technica International) koje već četvrt veka proizvodi sportske verzije automobila Subaru, lansiralo je specijalno izdanje modela Subaru Impreza WRX STI koji nosi oznaku „S206“.

Vesti sreda 30.11. 09:40 Komentara: 3
strana 1 od 41 idi na stranu