Novi Opel Manta?

Iz Opela najavljuju novi sportski automobil koji će biti u klasi nekadašnje Mante ili GT-a.

Podeli

Direktor nemačkog proizvođača Karl-Friedrich Stracke nedavno je kazao da je Opelu potreban sportski model i da razmišljaju o novoj Manti ili GT-u, ali nije mogao da potvrdi da li će i kada jedan ovakav automobil ući u serijsku proizvodnju.

Iz Opela je saopšteno i da rade na novom vozilu koje bi trebalo da bude hibrid sa gorivim ćelijama. Taj automobil bi u Opelovoj gami bio poziconiran iznad aktuelnog modela Insignia. Kao osnova poslužila bi platforma Epsilon II koju General Motors koristi za svoja vozila sa velikim međuosovinskim rastojanjem.

Opel je još 2010. na auto-salonu u Ženevi predstavio koncept Flextreme GT/E za koji je tada rečeno da će odigrati značajnu ulogu u razvoju novih modela ovog proizvođača.

Opel Flextreme GT/E

Vesti

Moguće poskupljenje evrodizela

Vozače u Srbiji verovatno očekuje novo poskupljenje goriva i to evrodizela, jer se zbog obustavljanja plovidbe usled suše i niskog vodostaja reka ovaj derivat doprema drumski.

Vesti sreda 30.11. 11:29 Komentara: 8

Subaru Impreza WRX STI “S206”

Sportsko odeljenje „Fudži teške industrije“ – STI (Subaru Technica International) koje već četvrt veka proizvodi sportske verzije automobila Subaru, lansiralo je specijalno izdanje modela Subaru Impreza WRX STI koji nosi oznaku „S206“.

Vesti sreda 30.11. 09:40 Komentara: 3
strana 1 od 41 idi na stranu