Novi Mercedes CLS Shooting Brake

Novi Mercedesov CLS u varijanti shooting brake fotografisan je skoro bez kamuflaže.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.10.2011.

12:51

Default images

Kada je Mercedes 2004. predstavio prvu generaciju modela CLS, praktično je obnovio klasu kupe sa 4 vrata. Mercedes CLS u međuvremenu se prodao u oko 170 000 primeraka, a nova klasa je postala veoma popularna.

U međuvremenu, nemački proizvođač sprema se da u centar pažnje vrati kategoriju “shooting brake” automobila. “Shooting brake" je oblik karoserije na kome su kombinovani elementi kupea i karavana. Ferrari je na ženevskom sajmu 2011. predstavio model FF koji se svrstava u klasu "shooting brake".
Foto: carscoop.blogspot.com
Ovaj automobil prvi put je predstavljen kao koncept na auto-salonu u Kini 2010. Tada je saopšteno da će Mercedes početi sa njegovom prodajom 2012. godine. U međuvremenu, termin izlaska na tržište pomeren je najverovatnije za 2013.

Prototip sa fotografija ostao je dosledan konceptu, a vidljivo je da je linija krova malo uzdignutija. Na taj način povećana je korisna zapremina u kabini.

Očekuje se da će Mercedes CLS shooting brake koristiti motore iz sedan verzije. Ovi agregati kreću se u rasponu od 2.2 litarskog turbo dizel motora od 204 ks, pa do najjačeg 5.5 litarskog V8 snage 557 ks, koji se ugrađuje u Mercedes CLS 63 AMG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: