Povezivanje Obrenovca i Surčina

Most Obrenovac – Surčin ulazi u završnu fazu izgradnje i prema najavama gradskih zvaničnika biće pušten u saobraćaj početkom decembra.

Podeli

Izgradnja ovog mosta počela je 1995. godine, kada je najveći deo i završen, a radovi su prekinuti zbog NATO agresije tokom 1999. Projekat mosta inicijalno je urađen za toplovod, ali se kasnije od toga odustalo.

Završetak postojeće konstrukcije otpočeo je početkom ove godine sa ciljem da se most osposobi kao saobraćajnica koja će povezati Obrenovac i Surčin. Most kod Obrenovca je dugačak 630 metara i širok 14.5 metara, dok je između nosećih stubova u reci ostavljen plovni put širine 200 metara. Kada se završi adaptacija ovog mosta on će biti pretvoren u saobraćajnicu sa dve trake.

Sa obe strane čelicne konstrukcije mosta dograđeni su nosači za pešačke staze, pa će pešaci i biciklisti takođe imati koristi od ovog mosta. Pozitivna činjenica je da i pored promene namene postoji mogućnost da most u budućnosti nosi infrastrukturu toplovoda, pa je na dograđenim nosačima između pešačkih staza i kolovoza ostavljen prostor za tu svrhu.

Značaj ovog projekta je veliki za lokalne komunkacije, jer će omogućiti efikasnu vezu između sremskih naselja i Obrenovca. Prema rečima zvaničnika, put za koji u saobraćajnom špicu sada treba i do sat vremena, izgradnjom ovog mosta biće skraćen na samo 10 minuta.

Rok za završetak radova je 1. decembar 2011. godine.

Izvor: Beobuild

Vesti

I ove zime bez četiri zimske gume

Vlasnici vozila u Srbiji ni ove zime neće morati da imaju zimske gume na svim točkovima. Ministar za infrastrukturu i energetiku, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, doneo je odluku da se primena Pravilnika o obaveznom posedovanju sve četiri zimske gume na vozilima odloži za sezonu 2012/2013.

Vesti ponedeljak 31.10. 21:56 Komentara: 87

MINI Roadster 2012

Nakon verzije Coupe, Mini je predstavio još jedan model u svojoj paleti. Roadster je prvi dvosed sa mekanim krovom u istoriji ovog proizvođača.

Vesti nedelja 30.10. 15:37 Komentara: 0

Mercedesov sistem @yourCOMAND

Mercedes je objavio detalje o novom sistemu koji će povezivati mobilni telefon sa automobilom. Ova tehnologija omogućiće non stop pristup internetu vozačima kojima je to potrebno.

Vesti subota 29.10. 20:18 Komentara: 6

Stiže novi Peugeot 208

U javnosti se već dugo nagađa kako će izgledati Peugeot 208. Internetom kruže različite slike kompjuterskih modela ovog automobila. Sve nedoumice biće otklonjene 2. novembra, kada će francuski proizvođač konačno otkriti “radikalno novi” 208. Do tada, pogledajte neke od slika koje su se pojavile neposredno pre ove promocije. Napominjemo da su u pitanju nezvanični renderi.

Vesti subota 29.10. 16:30 Komentara: 17
strana 1 od 43 idi na stranu