Prve slike Škode Citigo

Volkswagen Up! dobiće srodnika sa Škodinim amblemom. Vest o ovakvom modelu pojavila se samo dva dana nakon završetka auto sajma u Frankfurtu na kojem je Up! imao svetsku premijeru.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2011.

11:20

Default images

Najmanji model u Škodinoj gami trebalo bi da se pojavi u prodaji u Češkoj već do kraja ove godine, a početkom leta 2012. očekuje se i na evropskom tržištu.

Za razliku od Volkswagenovog originala koji će biti dostupan samo u verziji sa troja vrata, Citigo će pored te imati i varijantu se petora vrata.
Osnovne stilske razlike u spoljašnjem izgledu ova dva modela ogledaće se najpre u prednjem delu automobila i to u braniku, svetlosnim grupama i maski hladnjaka. Citigo će imati i drugačije točkove, različita grafička rešenja (ali ne i oblik) stop svetala i drugačiji zadnji branik.

Up! i Citigo imaće i približno iste dimenzije, tako da će Škodin mališan biti dugačak 3 563 mm, širok 1 641 mm, visok 1 478 mm, dok će njegov međuosovinsko rastojanje iznositi 2 420 mm.
U češkom proizvođaču kažu da će u Citigo moći udobno da se smeste četiri putnika, uz respektabilni prtljažni prostor od 251 litra, koji se obaranjem zadnjih sedišta može proširiti na 951 litar.

Još uvek se nisu pojavile fotografije unutrašnjosti ovog vozila, ali pretpostavlja se da neće biti značajnih razlika u odnosu na Up!. I Citigo će biti u ponudi sa portabl navigacionim sistemom koji uključuje 5-inčni touch screen i bluetooth. Najmanji Škodin model pokretaće dva nova 1,0 litarska benzinca snage od 60 KS i 75 KS. Slabiji motor bi prema fabričkim podacima trebalo da troši 4,5 l na pređenih 100 km uz emisiju ugljen-dioksida od 105 g/km, dok bi potrošnja snažnijeg bila 4,7 l/100 km, a CO2 emisija 108 g/km.

U Škodi očekuju da će pojavom novog automobila u najmanjoj klasi proširiti ponudu i povećati ukupnu prodaju svojih modela.

Pročitajte tekst o Volkswagenu Up!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: