Prohodne granice ka Grčkoj

Na oba granična prelaza Makedonije sa Grčkom, na Đevđeliji i Starom Dojranu, 30. juna ujutru nema gužvi, kažu iz Auto-moto saveza Srbije.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2011.

09:01

Default images

U ponoć je okončan generalni štrajk u Grčkoj pa time i štrajk carinika na granici te zemlje i Makedonije.

Srpski turisti koji se vraćaju iz Grčke kažu da na prelazu Evzoni u Grčkoj nije bilo zadržavanja i višečasovnih čekanja. Tako i 30. juna ujutru, potvrđuje za B92 Vanja Branković iz Auto-moto saveza Srbije.

"Prema poslednjim podacima iz Auto-moto saveza Makedonije, na prelazu Evzoni, kod Đevđelije, propuštaju se vozila, bez ikakvog zastoja. Nema gužve ni na graničnom prelazu Dorjan, tako da sva vozila prolaze taj granični prelaz bez ikakvog zadržavanja", kazala je ona.

Podsetimo, u Grčkoj je 28. juna, dan pre glasanja o novom, još restriktivnijem setu mera štednje u parlamentu, počeo generalni štrajk koji je paralisao život u zemlji, ali i turiste i sve druge koji su bili u kolonama zarobljeni na jednom od najprometnijih graničnih prelaza Evzoni.

Fotografija - Flickr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: